Odbojka: Porečanke kasno proigrale

Sport
06.04.2009 00:00
D. Požarić
REŽIRALA I POENTIRALA - Tea Vitasović, kapetanica 'bankarki'
REŽIRALA I POENTIRALA - Tea Vitasović, kapetanica 'bankarki'
PULA - Susret 22. kola. Dvorana SC Mirna. Gledatelja: 50. Suci: Ruba (Pula) i Božiček (Rovinj).
OTP BANKA II: Radišić, Tadić (L), Todorović, Jurić, Kralj, Šegota, Vitasović, Barić, Špoljarić, Sršen, Milekić.
POREČ: Marković, Pahović, Fero, Zahirović (L), Pupovac, Brletić, Babić, M. Miloš, Sauko, Štifanić, K. Miloš, L. Miloš.
Do okrugle 20. prvenstvene pobjede stigle su liderke na drugoligaškom zapadu, odbojkašice »OTP banke II«, nadjačavši u istarskom derbiju 22. kola gošće iz Poreča. Kako je susret krenuo, činilo se da će to biti još jedan uvjerljiv nastup Puljanki, no nakon dva seta tijekom kojih je na parketu postojala samo jedna ekipa, odbojkašice »Poreča« su napokon pokazale svoje pravo lice te ne bi bilo nezasluženo da su susret uvele u peti set.
Prva dva seta okončana su po identičnom scenariju. Jakim servisima, dobrom igrom u polju i raznovrsnim napadima Puljanke bi se ubrzo rezultatski odvojile, do drugog tehničkog time-outa već bi imale desetak poena prednosti te je nakon 37 minuta »žive« igre na semaforu svjetlilo 2:0 za domaće igračice. Tad nastupa opuštanje u njihovoj igri, dok je na drugi strani porečki »dječji vrtić«, potpomognut »tetom« Teutom Sauko, prevladao početnu nervozu te gošće na početku trećeg seta bježe na četiri poena prednosti (2:6). Bio je to signal da pulski trener Goran Jovanović pozove minutu odmora, no Porečanke nemaju namjeru posustati i uskoro udvostručuju prednost (3:11), natjeravši tako domaću klupu na još jedan predah. Savjeti nisu urodili plodom i gošće su bez većih problema riješile ovu dionicu u svoju korist. Gubitak seta dodatno je dao krila Porečankama koje odlično otvaraju četvrti set i Jovanović je, opet kod rezultata 2:6, primoran pozvati minutu odmora. Za razliku od trećeg seta, ovoga puta su njegove igračice daleko bolje reagirale na njegove upute te nakon povratka na parket preokrenule rezultat u svoju korist (12:9). Sad je bilo vrijeme da gostujući trener Kristijan Tomić pozove svoje igračice i ukaže im na nepravilnosti koje one uspijevaju ispraviti i serijom 1:7 stići do drugog tehničkog time-outa (13:16). Nakon pauze opet kreću Puljanke i prelaze u vodstvo (20:19), da bi tad uslijedio trenutak koji je imao velikog utjecaja na razrješenje četvrtog seta, a time i cijelog susreta. Jednu diskutabilnu loptu glavni sudac dodijelio je domaćinu, na što su porečke igračice reagirale protestima i zaradile žuti karton te time i kazneni bod, čime Puljanke odlaze na 22:19 i prednost održavaju do kraja.
I. CEROVAC

Slijedi godina stabilizacije

TAR -  Nakon prošle godine koju su obilježile kadrovske promjene, u rukovodećem i u stručnom dijelu kluba, tekuću godinu trebala bi obilježiti stabilizacija svih klupskih ekipa i kretanje prema gore na ljestvici uspjeha. Sukus je to svega izrečenog na redovnoj godišnjoj sjednici Skupštine Odbojkaškog kluba »Poreč« održanoj pod predsjedanjem Jadrana Tintora u nazočnosti 20-ak članova kluba i gostiju u tarskom restoranu »Istra«.
U prvom dijelu sjednice je dopredsjednica i aktivna igračica kluba Teuta Sauko podnijela izvješće o radu za 2008. godinu u kojoj su se rezultatski kao najistaknutija ekipa kluba istakle mlađe kadetkinje, devete na prvenstvu Hrvatske, a i ove su godine na pragu plasmana na državno prvenstvo. Seniorke već dvije sezone zaredom zauzimaju »zlatnu sredinu« u Drugoj ligi – zapad, no izuzmemo li najiskusniju igračicu Sauko, porečka ekipa je daleko najmlađa u ligi.
Financijsko izvješće za lanjsku godinu podnio je predsjednik Nadzornog odbora Božo Perušinović koji je ujedno prezentirao na koncu usvojene određene izmjene i dopune klupskog Statuta usklađenog sa Zakonom o sportu i udrugama. Što se programa rada za 2009. godinu tiče jedan od važnih zadataka koji je već učinjen je pokretanje škole odbojke u susjednom Kašteliru, inače izrazito rukometnoj sredini.
U raspravi je dosta članova Skupštine izrazilo djelomično nezadovoljstvo novom preraspodjelom termina za aktivnosti porečkih sportskih klubova od kada je sportašima na uporabu predana nova gradska sportska dvorana Žatika. No, odbojkaši su ponajviše nezadovoljni nefunkcionalnošću Žatike čak i za tako banalnu potrebu kao što je običan odbojkaški trening. Što se termina tiče, tajnik Sportske zajednice Poreča Boris Hrast, koji je bio nazočan sjednici, izvijestio je odbojkaše da je Izvršni odbor SZ-a upravo napravio novi raspored korištenja sportskih objekata koji je poslan klubovima na razmatranje i od kojih se očekuju da na njega daju svoje primjedbe temeljem kojih će se nastojati uskladiti potrebe. Što se pak nefunkcionalnosti Žatike tiče, odbojkaši, kao i svi ostali gradski sportaši, očito će se morati obratiti na neku drugu adresu. Na vlastiti zahtjev iz NO-a kluba je razriješen Damir Sučić, a na njegovo mjesto izabran Damir Miloš.
K. K.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti