Od sutra poseban režim prometa i akreditacija

Lokalno
15.01.2009 00:00
D. Požarić
Obzirom da se na svjetskom rukometnom prvenstvu očekuje veći broj posjetitelja i navijača kao i organiziranih navijačkih skupina, policija će poduzimati niz mjera i radnji kako bi ovo događanje proteklo u najboljem redu sa sigurnosnog aspekta, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare.
Predsjednik Izvršnog odbora za sigurnost, Roland Fable, istakao je kako je od sutra na snazi tzv. režim akreditacija, ali i posebne mjere i aktivnosti u prometu.
Načelnik odjela za javni red Policijske uprave Istarske, Dalibor Gregov, na današnjoj je konferenciji apelirao na građane da do dvorane dolaze ranije, kako bi se izbjegle prometne gužve u okolici dvorane i na ulazima. Organizatori su osigurali besplatno parkiralište Žatika, sa dovoljnim brojem parkirnih mjesta. Načelnik odjela za javni red i mir zamolio je građane da ne parkiraju vozila na nepropisnim mjestima, niti na dijelu Vukovarske ulice u blizini dvorane. U vrijeme održavanja utakmica Ulica 43. istarske divizije na potezu kružnog toka žatika do križanja sa Vukovarskom ulicom biti će zatvorena za sav promet kako bi posjetitelji mogli doći sigurno i na vrijeme do dvorane. Načelnik Policijske postaje Poreč, Valter Opašić, apelirao je na građane da se pridržavaju uputa redarske službe i svih drugih službenih osoba.
Prije samog kraja konferencije predstavnici Policije pozvali su posjetitelje da se u vrijeme održavanja utakmica ponašaju civilizirano, da navijaju fer i korektno, kako bi ovo prvenstvo prošlo u primjerenom ozračju vrhunskog sportskog događaja.
Kristijan Klarić je predstavnike medija uobičajeno obavijestio o promjenama i novostima vezanim za reprezentacije. Brazil, Saudijska Arabija i Egipat su u Poreču, a ostali stižu danas. Saudijska Arabija je službeno zatražila mogućnost odrađivanja treninga u novoj dvorani na Žatiki. Organizatori su izašli u susret reprezentaciji Brazila koja već nekoliko dana boravi u Poreču i odlično surađuje kako s organizatorima tako i s medijima, te dozvolila da odrade trening u dvorani.
Kiosk na samom ulazu u dvoranu od danas je još jedno prodajno mjesto na kojoj se mogu kupiti ulaznice za 21. Svjetsko rukometno prvenstvo. Do prvog natjecateljskog dana ulaznice će se na navedenom kiosku prodavati od 10 do 18 sati, dok će za vrijeme natjecanja posjetitelji moći kupiti ulaznice sve do početka posljednje utakmice, ovisno o danima, do 20.15 ili 21.15.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti