Od Španjolske do Dalmacije: Međunarodni okusi na nadolazećem festivalu pršuta u Tinjanu

Istra
02.07.2024 12:04
kb
Ljetni festival istarskog pršuta u Tinjanu
Ljetni festival istarskog pršuta u Tinjanu
U Općini Tinjan privode se kraju pripreme za Ljetni festival istarskog pršuta, planiran za 12. i 13. srpnja od 18 sati.
Prvi dan festivala, 12. srpnja nastupit će Alfa Time Band i 2BMB band, dok će 13. srpnja atmosferu zagrijati grupa Vigor i Etaloni band.
Na festivalu će se predstaviti brojni istarski proizvođači pršuta, uključujući pršutane Antolović, Buršić, Dujmović, Milohanić i Tomaso, te OPG Franjul. U goste stiže i renomirani proizvođač dalmatinskog pršuta Perajica. Posebnu draž ovogodišnjem festivalu dat će sudjelovanje proizvođača iz Španjolske, PEGAEXPORT SL, te iz Slovenije, MIJ d.o.o. Među domaćim gostima bit će i OPG Kraljik iz Belišća, poznat po svojim suhomesnatim proizvodima.
Osim pršuta, posjetitelji će moći uživati u raznovrsnim delicijama. Obrt Peršić sa Stancije Šantamarija predstavit će svoje sireve, dok će vinar Mario Banko nuditi svoja vrhunska vina. Ugostiteljstvo LA.LU d.o.o. pobrinut će se za koktele i široku ponudu pića. Posjetitelji će moći guštati u raznim slatkim i slanim proizvodima, poljoprivrednim proizvodima lokalnih OPG-ova, rukotvorinama, a za najmlađe je pripremljen zabavni park.

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti