Od ove godine upisi za sve prvašiće na području Istre elektroničkim putem

Istra
01.02.2024 12:38
kb
f8X8PFDEw-upisi_u_skole.jpg__720x550_q85_crop_subsampling-2_upscale.jpg
f8X8PFDEw-upisi_u_skole.jpg__720x550_q85_crop_subsampling-2_upscale.jpg
Autor: Istarska županija
Istarska županija, kao osnivač 25 osnovnih škola, u suradnji s gradovima osnivačima osnovnih škola Pulom, Rovinjom, Porečom, Umagom, Labinom i Pazinom, od ove godine na svom području počinje s provođenjem upisa u prvi razred osnovne škole elektroničkim putem za svu djecu, korištenjem Nacionalnog informacijskog sustava upisa u osnovne škole.
Prijave za redovan upis u 1. razred osnovne škole u Nacionalnom informacijskom sustavu za upise u osnovne škole otvaraju se 22. veljače. Roditelji će preko poveznice osnovne.e-upisi.hr moći podnijeti prijavu za upis svoga djeteta, sve do 31. ožujka.
U sustavu će roditeljima biti vidljivi opći podaci o djetetu te škola na čijoj se listi školskih obveznika dijete nalazi prema mjestu prebivališta, odnosno boravišta. Odmah po podnošenju prijave, roditelji će moći odabrati mogućnosti koje im se nude u dodijeljenoj školi, npr. izborne predmete, produženi boravak i slično. Također, ako imaju razloga za to, roditelji će prilikom podnošenja prijave moći izraziti želju za upis u drugu školu od one kojoj dijete pripada prema upisnom području.
Napominjemo, prijave za upis djece s utvrđenim teškoćama su otvorene već ranije, od 15. veljače do 31. ožujka.
Uz prijavu za redovne upise u 1. razred osnovne škole od 22. veljače do 31. ožujka, roditelji će moći podnijeti i zahtjev za prijevremeni upis u 1. razred osnovne škole, kao i za privremeno oslobađanje od upisa u 1. razred osnovne škole.
S obzirom da se u sustav za elektroničke upise u osnovne škole ulazi preko portala e-Građani, roditelji koji nemaju vjerodajnice za ulazak u portal moraju se javiti školi kojoj pripadaju prema upisnom području koja će prijavu za upis njihovog djeteta izvršiti umjesto njih.
Za sve ostale informacije, termine testiranja u školi, liječničkih pregleda i laboratorijskih pretraga potrebno je pratiti web stranice škole kojoj dijete pripada prema upisnom području.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti