Od četvrtka do nedjelje 10. 'Istarsko proljeće'

Sport
12.03.2013 09:58
B.Ž.
Detalj s lanjskog "Istarskog proljeća" (Snimio Milivoj MIJOŠEK)
Detalj s lanjskog "Istarskog proljeća" (Snimio Milivoj MIJOŠEK)
Najznačajnija međunarodna biciklistička smotra u Hrvatskoj, četverodnevna utrka "Istarsko proljeće" u svom će desetom izdanju započeti prologom koji će se u četvrtak voziti Novom obalom u umaškom zaljevu i Šetnicom Vladimira Gortana. U etapi na kronometar sudjelovat će dvjestotinjak biciklista iz 34 ekipe, koji će se okušati na dionici od dva kilometra. Uvodni je to čin u trodnevno etapno natjecanje europske biciklističke elite koja je stigla u Istru iz 15 zemalja.
O tom istarskom sportsko-turističkom projektu govorili su predstavnici grada domaćina, pročelnik Niko Čančarević i tajnik Zajednice sportskih udruga Mladen Zorić, a u ime organizatora, pazinskog biciklističkog kluba Meridiana Kamen Ivica Gržinić.
- Prošlotjednom utrkom Trofej Umaga započela su biciklistička događanja na Poluotoku. Grad Umag, Turistička zajednica grada Umaga i sve druge strukture podupiru ovaj projekt, ustvrdio je Niko Čančarević.
O natjecateljskim obilježjima jubilarnog "Istarskog proljeća", utrci za bicikliste do 23 godine, sliku je upotpunio "alfa i omega" Ivica Gržinić.
- Koliko god će etapne utrke imati svojih čari, ništa manje ih neće nedostajati i na umaškom prologu. Ovom prilikom ne treba isključiti ni dodatna iznenađenja, imaju li se u vidu zvučna imena koja će biti sudionici događanja na 10. "Istarskom proljeću". Među njima su akteri s uglednog Tour de Francea, Gira d'Italia, pobjednik utrke oko Njemačke, Gira di Romagna, potom prošlogodišnji svjetski juniorski prvak, pobjednik Trofeja Poreč i mnogi drugi koji su garancija za biciklistički spektakl - kazao je Ivica Gržinić.
Poslije umaškog zagrijavanja biciklisti će tijekom vikenda, točnije od petka do nedjelje u tri etape prokrstariti istarskim prometnicama.
Prva dionica koja se vozi u petak od Poreča preko Baderne, Pazina i Svetvinčenta do Labina duga je 163 km, druga od Vrsara, Limskog kanala, Rovinja, Žminja, Kršana i Cerovlja imat će cilj u Motovunu nakon 165 km i nedjeljna od Pazina preko Baderne, Novigrada, Brtonigle, te Umaga, Sv. Marije na Krasu, Plovanije i (tri đira) u dužini od 153 km s ciljem u Katoru. Start sve tri etape je u 11 sati. (Mijat GAVRAN)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti