Objavljeni programi 62. Pulskog filmskog festivala

Kultura
12.06.2015 07:45
D. Požarić
1
1
Objavljeni su domaći i međunarodni programi predstojećeg 62. Pulskog filmskog festivala, koji će se održati od 18. do 25. srpnja ove godine.
Umjetnički savjet festivala (Hrvoje Pukšec, Mike Downey, Tanja Miličić) odabrao je 14 filmova za domaći dugometražni program, među kojima su novi filmovi Branka Schmidta, Dalibora Matanića, Ognjena Sviličića i drugih domaćih autora, zatim nekoliko koprodukcija i čak četiri domaća dugometražna dokumentarca (Goli, Rakijaški dnevnik, Djeca tranzicije, Potrošeni). Vrlo je dobra odluka da u domaći program ubuduće mogu ulaziti i dugometražni dokumentarci, budući da kvalitetom često nadvisuju većinu recentne domaće igranofilmske produkcije.
U kratkometražni domaći program uvršteno je 16 naslova, dok će kratkometražni međunarodni program nuditi 12 naslova. Naročito bi atraktivan trebao biti međunarodni program, koji će nuditi i ovogodišnjeg canneskog pobjednika (Dheepan), zatim nove filmove cijenjenog autora američke nezavisne scene Hala Hartleyja (Ned Rifle), istaknutog grčkog redatelja Yorgosa Lanthimosa (Lobster) i druge zanimljive naslove. Čini se da filmofilima neće biti dosadno u Puli krajem srpnja.
E.L.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti