Objavljen javni poziv za uključenje u certificiranje eko-prijateljskog smještaja Eco Domus

Istra
28.01.2021 13:54
Foto: Istarska Županija
Foto: Istarska Županija
Istarska Županija objavila je javni poziv pravnim i fizičkim osobama registriranim na području Županije za uključivanje u program certificiranja Eko prijateljskog smještaja Eco Domus s ciljem promicanja diverzifikacije i podizanja kvalitete smještaja kroz usklađivanje s načelima održivog razvoja i turizma.
P rogram Eco Domus namijenjen je malim turističkim smještajnim objektima koji su kategorizirani kao kuće za odmor ili kao apartmani , isključivo ukoliko cijelim objektom u kojem se nalaze upravlja ista osoba te ukupnog kapaciteta od najviše 30 ležajeva. Javni poziv otvoren je dok se ne prikupi 20 prihvatljivih prijavitelja, a najkasnije do 31.listopada ove godine.
Osnovni kriteriji Eco Domus smještaja uključuju: društvenu i ekološku odgovornost, cjelovitu zaštitu okoliša i zdravlja, korištenje eko certificiranih sredstava za pranje i čišćenje, eko certificiranih toaletnih proizvoda te prirodnih materijala, štednju vode i energije te sortiranje i recikliranje otpada.
- Održivi turizam vrlo je važan jer zadovoljava potrebe turista i domicilnog stanovništva, ne uzrokuje devastaciju okoliša već uvažava ekonomske, društvene, ekološke i kulturne vrijednosti određene destinacije, izjavila je pročelnica za turizam Istarske županije Nada Prodan Mraković .
Za sada je u program uvršteno 44 objekata koji su zadovoljili najmanje 50 kriterija u 12 kategorija.
Dodatne informacije i vezana dokumentacija dostupni su na mrežnim stranicama Županije , a informacije je moguće dobiti i putem e-mail adrese turizam@istra-istria.hr. (sj)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti