Objavljen Javni poziv za dodjelu potpora za turističke manifestacije u 2024. godini

Istra
19.03.2024 13:37
kb
Izvor: Istarska županija
Istarska županija je objavila Javni poziv za dodjelu potpora u okviru Programa poticanja turističkih manifestacija u 2024. godini, s ciljem ravnomjernog razvoja Istre i stvaranja cjelovitog iskustva Istre kao turističke destinacije, te razvoja turistički manje razvijenih područja Istre, održivog razvoja turizma temeljenog na kvaliteti usluge i autentičnim sadržajima, razvoja cjelogodišnjeg turizma, razvoja kulturnih i prirodnih resursa u funkciji turizma i zelene tranzicije. 
Programom se potiče razvoj turističkih manifestacija kroz dvije mjere:
  • mjera A: poticanje turističkih top manifestacija
Kroz ovu mjeru potiču se turističke Top manifestacije regionalnog, nacionalnog i međunarodnog značaja koje privlače veliki broj posjetitelja i motiv su dolaska u Istru, koje njeguju kulturne i tradicionalne vrijednosti Istre i koje se održavaju od 1. listopada do 30. svibnja.
  • mjera B: poticanje manifestacija na turistički manje razvijenim područjima
Kroz ovu mjeru potiču se turističke manifestacije regionalnog karaktera na turistički manje razvijenim područjima Istre koje njeguju kulturu i tradiciju Istre.
U proračunu Istarske županije je za provedbu ovog Programa predviđeno ukupno 75.000 eura, a prihvatljivi prijavitelji za obje mjere su jedinice lokalne samouprave s područja Istarske županije, dok su za TOP manifestacije prihvatljivi i gospodarski subjekti.
Tekst javnog poziva i sve potrebne informacije za online prijavu projekata objavljeni su na webu Istarske županije . Dodatne informacije o uvjetima i postupku prijave mogu se dobiti slanjem upita na turizam@istra-istria.hr
Javni poziv je otvoren do iskorištenja raspoloživih sredstava, a najkasnije do 30. rujna.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti