Obilježen Dan sjećanja na žrtve holokausta

Grad Poreč
27.01.2024 10:35
Izvor: Grad Poreč
D. Požarić
Sq4cjBSrE-dan_sjecanja_na_holokaust_2024-1.jpg
Sq4cjBSrE-dan_sjecanja_na_holokaust_2024-1.jpg
U povodu današnjeg Dana sjećanja na žrtve holokausta, delegacija Grada Poreča predvođena gradonačelnikom Lorisom Peršurićem, predsjednikom Gradskog vijeća Zoranom Rabarom te predsjednikom Udruge antifašističkih boraca Poreča Arduinom Matoševićem položila je cvijeće na spomenik palim borcima u parku pokraj gradske palače .
Kako je Matošević naglasio, oblljetnica je to na koju polažemo nadu da takvi događaji nikad neće biti zaboravljeni te da se više nikad i nigdje neće ponoviti. Minutom šutnje odana počast svim žrtvama.
Dan sjećanja na holokaust i sprječavanje zločina protiv čovječnosti međunarodni je dan sjećanja kojim se želi podsjetiti na sve žrtve nacističkih režima tijekom Drugog svjetskog rata.
Ovaj se Dan obilježava diljem Europe, a u najvećem broju europskih zemalja za datum obilježavanja izabran je 27. siječnja. Na taj dan 1945. oslobođeno je 7.500 zatvorenika koje su za sobom ostavili nacisti u koncentracijskom logoru Auschwitz u Oświęcimu u Poljskoj. Tog se datuma ovaj Dan sjećanja obilježava i u Republici Hrvatskoj.

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti