OB Pula: Predstavljen novi uređaj za centralnu pripremu citostatika

Zdravlje
30.04.2021 08:45
1
1
Jučer je u Općoj bolnici Pula predstavljen uređaj za centralnu pripremu citostatika koji uz pomoć „know-how“ softvera BD Cato, omogućuje precizno doziranje lijeka za svakog pacijenta, čime se jamči sigurnost pacijenta, uz precizno doziranje i smanjivanje.
Posebnost ovog uređaja je prelazak s volumetrijskog na gravimetrijski način rada uz primjenu novog aplikativnog sustava, a čitav proces izrade terapije odvija se u posebnim izolatorima. Ukupna vrijednost uređaja i pripadajućeg informatičkog sustava iznosi 2.880.937,50 kuna.
– Opća bolnica Pula je uz KBC Zagreb druga bolnica u Hrvatskoj koja je prepoznala činjenicu da poboljšanje kvalitete pripreme citostatika ima bitnu ulogu u razvoju ustanove te je uređaj nabavljen kreditnim sredstvima za Projekta gradnje i opremanja Nove bolnice u Puli, stoji u priopćenju OB Pula
Na svečanom obilježavanju početka rada novog uređaja, Irena Hrstić, ravnateljica Opće bolnice Pula i voditeljica Odjela bolničke ljekarne Lara Selovin prezentirale su uređaj za centralnu pripravu citostatika i provele kroz radni proces izrade citostatskih pripravaka unutar novih prostora bolničke ljekarne
Od gostiju ovog skupa prisutnima su se obratili prim. Željko Plazonić, izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske i državni tajnik u Ministarstvu zdravstva; Gaël Veyssière, veleposlanik Francuske Republike u Republici Hrvatskoj; Fabrizio Radin, župan Istarske županije i Boris Miletić, gradonačelnik Grada Pule. (ls)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti