O prometnoj povezanosti i infrastrukturi u županiji

Gospodarstvo Istra
23.03.2024 08:09
D. Požarić
Sjednica gospodarskog vijeća HGK ŽK Pula
Sjednica gospodarskog vijeća HGK ŽK Pula
Prometna povezanost i infrastruktura Istarske županije bila je tema jučer održane sjednice Gospodarskog vijeća HGK – Županijske komore Pula. Prva sjednica u novom sazivu održana je u prostorima tvrtke Bina – Istra na Tunelu Učka.
Bez razvijene prometne infrastrukture nema ni željenog gospodarskog razvoja, istaknuo je predsjednik Gospodarskog vijeća HGK – ŽK Pula Danijel Benčić. Okupili smo sve relevantne dionike u prometu na jednom mjestu, i obuhvatili sve vrste prometa u županiji, kako bi se ustanovilo koliko ključni infrastrukturni projekti utječu na razvoj gospodarstva i na razvoj Istre kao regije.
Brojne su investicije u cestovnom prometu Istre nositelj kojih su Bina – Istra i njihova povezana poduzeća, a najavljena je i revitalizacija željezničke infrastrukture koja može biti i generator napretka u luci u Puli. Također, približava se još jedna turistička sezona u kojoj je cestovna infrastruktura od krucijalne važnosti, a tu je i zračna luka u Puli.
Obilazak gradilišta Tunela Učka
Obilazak gradilišta Tunela Učka
Sve su ovo teme o kojima se, u interesu konkurentnosti istarskog gospodarstva, treba dugoročno raspravljati, a pritom je vrlo važna uključenost i potpora gospodarstvenika i institucija, naglasio je Benčić.
Na skupu su sudjelovali član Uprave HŽ Infrastrukture d.o.o. Darko Barišić i direktorice Luke Pula d.o.o. i Zračne luke Pula d.o.o. - Tatiana Zanini Gavranić i Nina Vojnić Žagar. Uvodničari su bili Luka Novačko, predstojnik Zavoda za cestovni promet na Fakultetu prometnih znanosti Zagreb i ravnatelj Županijske uprave za ceste David Stankić. Uime domaćina sjednice sudjelovao je Christian Santaleza, direktor Bina – Istra d.o.o.
U svojim su izlaganjima uvodničari precizno dijagnosticirali stanje i problematiku u prometu u Istarskoj županiji. No, o rješenjima se mora i dalje razgovarati.
Na skupu su sudjelovali brojni istarski gospodarstvenici – članovi Gospodarskog vijeća, a Bina - Istra kao partner u organizaciji događanja pružila je punu logističku i organizacijsku podršku. Po završetku sjednice sudionici su obišli gradilište druge cijevi Tunela Učka.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti