Novosti sa sjednice Gradskog poglavarstva

Lokalno
23.01.2009 00:00
D. Požarić
1
1
Na 110. sjednici Gradskog poglavarstva održanoj u Maloj vijećnici Grada Poreča, Obala m. Tita 5/1 u četvrtak utvrđen je Konačni Prijedlog Plana i Prijedlog Odluke o donošenju DPU stambenog naselja Poreč-JUG.
Radi se o posve specifičnom planu jer je mahom staro izgrađeno područje. Svi su objekti izgrađeni prije 40-ak godina. Većini je primjedbi udovoljeno, tako da su zapravo građani pravi autori ovog plana. Podsjetimo da je riječ o 400 parcela.
Utvrđen je Prijedlog Odluke o donošenju Detaljnog plana uređenja stambenog naselja Poreč - JUG, te se, nakon dobivenih suglasnosti u skladu sa važećim propisima, upućuje Gradskom vijeću Grada Poreča na razmatranje i donošenje.
Gradsko Poglavarstvo apelira na Gradsko vijeće da pokrene inicijativu prema nadležnim državnim tijelima u smislu cjelovite kontrole provedbe i realizacije prostornih planova na području jedinica lokalne samouprave putem građevinske inspekcije.
Gradsko poglavarstvo apelira na Gradsko vijeće da pokrene inicijativu prema nadležnim državnim tijelima da se onemogući prenamjena planiranih prostora utvrđenih prostornim planovima. Pročelnik Upravnog odjela za prostorno planiranje i zaštitu okoliša, Damir Hrvatin, iznio je informaciju o izradi dokumenata prostornog uređenja i prostornih planova za 2008. te Prijedlog prioriteta za 2009. godinu. Prioritet aktivnosti odnosi se na: donošenje prostornih planova čija je izrada u tijeku i izradu i donošenje prostornih planova koji su vezani za gradske razvojne programe i investicije koje su utvrđene kao prioriteti. Pokretanje izrade novih prostornih planova vršit će se sukcesivno dovršetku i donošenju planova, sukladno sredstvima određenim Proračunom Grada Poreča za 2009. godinu i tehničkim mogućnostima Upravnog odjela za prostorno planiranje i zaštitu okoliša.
Članovi poglavarstva razmotrili prihvatili su Prijedlog Natječaja za prodaju neizgrađenog građevinskog zemljišta u vlasništvu Grada Poreča na području poduzetničke zone Buići-Žbandaj. Cijena je ostala ista, a radi se o 60 eura po metru kvadratnom.
Utvrđen je i najpovoljniji ponuditelj po natječaju za zakup poslovnog prostora u Novoj Vasi, te razmotreni prigovori na Listu za dodjelu studentskih kredita za akademsku 2008/2009. godinu.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti