Novoizabrana zamjenica župana Jessica Acquavita stupila na dužnost

Istra
25.05.2021 16:43
Foto: Giuseppina Rajko i Jessica Acquavita
Foto: Giuseppina Rajko i Jessica Acquavita
Danas je u Rovinju, u Upravnom odjelu za talijansku nacionalnu zajednicu i druge etničke skupine Istarske županije, održana primopredaja dužnosti za zamjenicu župana iz redova talijanske nacionalne zajednice.
Na lokalnim izborima 16. svibnja, izabrana je Jessica Acquavita, a primopredaji su prisustvovali i njezina prethodnica Giuseppina Rajko, pročelnik Kabineta župana Ivan Glušac i v.d. pročelnice za talijansku nacionalnu zajednicu i druge etničke skupine Tea Batel.
- Istra je u kao regija specifična i posebna, a zaslugu za to svakako ima i naša zajednica, koja je prisutna na ovome prostoru. Istarska županija je od samog početka cijenila ovu dragocjenu komponentu, a moja će zadaća biti nastaviti naporno raditi kako bismo učinili vrijednim svoje prisustvo i našu autohtonost, poručila je nova zamjenica župana Jessica Acquavita.
Giuseppina Rajko zahvalila se bivšem županu Valteru Flegu i aktualnom obnašatelju dužnosti župana Fabriziju Radinu na izvrsnoj suradnji i na osjetljivosti prema Zajednici Talijana.
- Zahvalna sam svim predstavnicima talijanske nacionalne zajednice i svim osobama s kojima sam u proteklom razdoblju imala prilike surađivati, a posebno predsjednicima talijanskih zajednica na izvrsnoj suradnji i prijateljstvu. Ostajem i dalje na raspolaganju svojim sunarodnjacima, a moja buduća zalaganja će i dalje biti usmjerena na njih, rekla je Rajko. (ls)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti