Novigrad: Završeno 47. izdanje "Gommonata Europea da Pordenone al mare"

Sport
21.09.2023 08:05
Izvor: Novigrad.hr
kb
Gommonata Europea da Pordenone al mare
Gommonata Europea da Pordenone al mare
Autor: Novigrad.hr
Deset posada s četrdesetak članova udruge AGP – Associazione Gommonauti Pordenonesi, posjetili su Grad Novigrad tijekom tradicionalne manifestacije "47. Gommonata Europea da Pordenone al mare" koja se održala od 15. do 17. rujna.
Ovaj najdugovječniji gomonautički događaj u Italiji organizira neprofitna talijanska udruga iz Pordenonea s ciljem očuvanja i održavanja povijesnog plovnog puta iz pokrajine Friuli Venezia Giulia do Jadranskog mora. Još od srednjeg vijeka ovaj plovni put bio je važan za razvoj cijele regije, razvijao je trgovinu i jačao riječne i morske luke, spajajući kopno s morem.
Ruta kojom su ove godine posade gumenih barki (Gommonauti) stigli u Novigrad, prolazila je riječnim plovnim putem Noncello – Medun – Livenza do grada Caorle, te sljedeći dan morem do Novigrada, s privezom u Marini Nautica Novigrad.
Anteo Milos, gradonačelnik Grada Novigrad, i Vesna Ferenac, direktorica Turističke zajednice Novigrad, poželjeli su dobrodošlicu organizatoru manifestacije Gaetanu Solarinu, predsjedniku udruge AGP. Dobrodošlici za okupljene članove udruge AGP pridružili su se i cijenjeni gosti, u ime talijanske nacionalne zajednice Jessica Acquavita, zamjenica župana Istarske županije, te Walter Bortoli, pročelnik za sport općine Pordenone.
Ovaj nautičko-sportski događaj koji spaja dvije obale Jadranskog mora, održao se pod pokroviteljstvom Grada Novigrada i Turističke zajednice Grada Novigrada.

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti