Novigrad: Započela izgradnja zgrade iz Programa subvencionirane stanogradnje

Istra
22.01.2021 10:09
1
1
Sredinom siječnja započela je izgradnja višestambene zgrade u okviru Programa subvencionirane stanogradnje (SUS) Grada Novigrada kroz koji će građani, po povoljnijim financijskim uvjetima od onih na tržištu, moći riješiti svoje stambeno pitanje.
Na parceli buduće zgrade već su iskopani temelji te je položena prva armirano-betonska ploča, a nastavak radova izvodi poduzeće Junior P. iz Novigrada. Rok dovršetka izgradnje je devet mjeseci, odnosno do sredine listopada ove godine. Vrijednost investicije iznosi 5,4 milijuna kuna (s PDV-om).
Stambena zgrada s devet stanova u okviru gradi se na građevinskom zemljištu u vlasništvu Grada Novigrada, u Stancijeti, u blizini dvojne zgrade izgrađene u okviru već realiziranog SUS projekta. Tada je – da podsjetimo – izgrađena dvojna zgrada s 18 stanova, u koje su stanari uselili 2016. godine.
Prethodno je, u zadnjem kvartalu prošle godine, proveden natječaj za prikupljanje zahtjeva za kupnju stanova u okviru SUS programa, temeljem kojega je formirana lista prvenstva za kupnju stanova.
Sredinom siječnja potpisan ugovor između Grada Novigrada, poduzeća Neapolis i Istarske kreditne banke Umag, kojim se korisnicima kredita za kupnju stanova u okviru novigradskog SUS programa omogućavaju određene pogodnosti za lakšu realizaciju kredita.
Ugovorom je definirano da će se krediti odobravati već na temelju predugovora o kupoprodaji stana, te da će se za realizaciju kredita prihvatiti uknjižba hipoteke u korist banke radi osiguranja otplate kredita na nekretnini na kojoj će tek biti izgrađena zgrada u okviru SUS-a. (ls)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti