Novigrad postaje atelijer na otvorenom: 17. slikarski ex tempore s temom "Charming Novigrad"

Kultura
15.07.2021 09:52
1
1
Novigrad će ove nedjelje, u sklopu 17. međunarodnog slikarskog ex tempore natječaja u organizaciji novigradske Turističke zajednice, postati atelijer na otvorenom gdje će umjetnici stvarati svoja djela na ulicama i trgovima.
Početak manifestacije zakazan je u 10 sati, u Parku Irme Benčić u kojemu se, tik gradsku lučicu Mandrač, odvija najveći dio ex tempore-a.
- Novo će izdanje obilježiti i nova tema - „Charming Novigrad“ (šarmantni Novigrad), koja je i jedna od poruka uz novi brend Novigrada kao turističke destinacije. Sudionici ex tempore natječaja imat će sad priliku svojom kreativnošću i likovnim umijećem pokazati kako je Novigrad šarmantan i neodoljiv i na slikarskom platnu, poručuju iz TZ-a.
U 10 sati u Parku Irme Benčić kreće pečaćenje praznih slikarskih platna. Svaki sudionik ima pravo pečatiti najviše dvije podloge s dimenzijama koje ne prelaze 100 x 120 centimetara. Na istom mjestu do 18 sati trebaju biti predani zgotovljeni radovi, a tu će se sat kasnije održati i svečana dodjela nagrada za odabrane radove prema ocjeni stručnog žirija.
Autor prvoplasiranog rada osvojit će pet tisuća kuna, za drugo mjesto je TZ osigurao četiri tisuće kuna, a za treće tri tisuće kuna. Novost je četvrta nagrada od dvije tisuće kuna, za koju su se pobrinuli Grad Novigrad i TZ.
Iz TZ-a mole sve sudionike i posjetitelje da se pridržavaju mjera radi kojih je važno potvrditi sudjelovanje e-mailom na adresu info@novigrad-cittanova.hr. Sve dodatne informacije o manifestaciji moguće je također zatražiti e-mailom. (ls)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti