Novigrad: danas započinju radovi na ulici Strada Kontesa, trajat će do kraja siječnja sljedeće godine

Istra
18.09.2023 07:18
D. Požarić
Strada Kontesa
Strada Kontesa
Autor: novigrad.hr
Danas u Novigradu kreće dugo očekivano kapitalno ulaganje u rekonstrukciju komunalne infrastrukture u dijelu ulice Cesta Contessa (ulica poznata kao Strada Kontesa). Radovima će biti obuhvaćen dio ulice u dužini od 400 metara, od raskrižja s naseljem Stancijeta do naselja Fakinija.
Radove iz proračunskih sredstava financira Grad Novigrad te Istarski vodovod d.o.o., a obuhvatit će novogradnju sustava oborinske odvodnje i vodovodne mreže, postavljanje javne rasvjete te radove na strujnim i telekomunikacijskim mrežama. Izvođač radova je tvrtka Cesta d.o.o. iz Pule.
Za vrijeme trajanja radova, zatvara se dionica Ceste Contessa uz posebnu regulaciju prometa , te će obilazni pravac iz smjera Buja prema Umagu biti preko centra grada Novigrada u oba smjera. Privremeno se ukidaju autobusna stajališta na Cesti Contessa, te se koriste postojeća autobusna ugibališta na državnoj cesti DC301 (Novigrad – Buje) i DC75 (Novigrad – Umag).
Planirani završetak radova na rekonstrukciji komunalne infrastrukture je krajem siječnja 2024. , pa gradska uprava moli građane za razumijevanje i strpljenje.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti