Novigrad: Besplatno stručno savjetovanje o zdravoj i pravilnoj prehrani

Zdravlje
07.04.2024 13:51
kb
Ilustracija
Ilustracija
Izvor: Grad Novigrad
Građani Novigrada pozivaju se da iskoriste mogućnost stručnog savjetovanja o zdravoj i pravilnoj prehrani. Od siječnja 2017. godine pokrenuta je aktivnost Savjetovališta za prehranu u Puli na Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske županije , a od ožujka 2023. godine usluge Savjetovališta za prehranu sufinancirane su sredstvima Grada Novigrada, te su dostupne jednom ili dva dana mjesečno u Novigradu.
U Savjetovalištu za prehranu možete dobiti stručnu pomoć magistra nutricionizma kako bi dobili informacije o pravilnoj uravnoteženoj prehrani i usvojili zdrave životne navike, ili pomoć pri izradi planova prehrane kod određenih bolesti i stanja.
Savjetovalište za prehranu u Novigradu djeluje u prostorima za udruge u prizemlju novigradske Sportske dvorane, a idući termini za travanj, svibanj i lipanj su:
  • Travanj: 15.4.; 29.4.
  • Svibanj: 13.5.
  • Lipanj: 10.6.; 24.6.
Sve usluge Savjetovališta besplatne su za građane i nije potrebna uputnica, ali je potrebno unaprijed rezervirati termin savjetovanja na sljedeći način:
Prvo savjetovanje traje oko 60 minuta, a uključuje razgovor (opći podaci, anamneza, lijekovi itd), mjerenja te pisane upute za prehranu, dok naknadna kontrolna savjetovanja traju oko 30 minuta, a najčešće uključuju mjerenja i praćenje napretka. Broj dolazaka nije ograničen pa korisnici mogu doći koliko puta žele.
U 2023. godini u Novigradu je provedeno ukupno 60 nutricionističkih savjetovanja, za 32 nova korisnika Savjetovališta. S obzirom na dob korisnika, najveći broj savjetovanja bio je za korisnike od 40 do 59 godina, a najčešći razlozi dolaska su zdravo mršavljenje i zdravstveni problemi.

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti