Novi spot Danijela Damjanovića

Mozaik
07.02.2009 00:00
D. Požarić
Danijel Damjanović
Danijel Damjanović
POREČ - Danijel Damjanović, nekadašnji gitarista, autor muzike i teksta i šef grupe Kultura, kao i njegova kolegica iz istog benda Đana Šegon, odlučio se na solo projekt, pa će tako u travnju izaći njegov solo album »S tobom biti«. Album najavljuje spot za pjesmu »Zimski sunčan dan« koji se može vidjeti na YouTubeu, na adresi www.youtube.com/watch?v=aOmRpilYRSY .
Zanimljiv spot ručnom je kamerom snimila Damjanovićeva supruga Tatjana Brnobić-Damjanović, a snimljen je u Poreču i okolici. Kako nam je objasnio Damjanović, video je samo razlog da se pjesma stavi na YouTube, da se vidi i čuje. Kada bude izašao album, objavit će i novi singl za koji će se onda snimiti službeni spot. »Zimski sunčan dan« u međuvremenu će biti objavljen na nekoj od kompilacija Croatia Recordsa i moći će se čuti na radio stanicama. Spot je sjetan, baš kao i pjesma, i savršeno mu odgovara ta jednostavnost koja je postignuta snimanjem iz ruke. Atmosferi doprinosi i smireno Damjanovićevo pjevanje na tekst koji je također zanimljiv i životan, a Damjanović nam je otkrio i da će slične atmosfere biti i ostali tekstovi na albumu. »Ne pitaj me gdje sam jer ne znam ni ja sam. Ni kamo da odem, što da učinim da budem sretniji, preostaje mi jedino da nastavim slijediti onaj put koji liči na mene«, pjeva Damjanović.
Nakon raspada Kulture, koja je 1999. osvojila i Porina za najboljeg debitanta, Damjanovića nije bilo na sceni nekih šest godina dok nije počeo pripremati novi album koji će konačno ugledati svjetlo dana. U međuvremenu je studirao teologiju u Rijeci i glazba mu nije bila prioritetna, kako je ispričao u jednom intervjuu za naš list. No onda je nekako spontano počeo snimati i odlaziti na festivale aktivirajući se u duhovnoj grupi Poklon. Imali su dosta zapaženih nastupa i dvaput su pobijedili na Uskrs festu u zagrebačkoj koncertnoj dvorani Lisinski - najvećem događaju na sceni duhovnog popularnog stvaralaštva u Hrvatskoj.
Album »S tobom biti« će objaviti Croatia Records na podetiketi Cro Sacro. Damjanović najavljuje da će na njemu biti i snažnih gitarističkih aranžmana, pop-rocka te životnih, to jest ljubavnih i duhovnih tekstova.
M. RADIĆ
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti