Novi ciklus tečajeva talijanskog jezika za istarske zdravstvene djelatnike

Istra
14.04.2021 08:46
D. Požarić
Pixabay
Pixabay
Istarska županija krenula je s organizacijom trećeg ciklusa besplatnih tečajeva talijanskog jezika, namijenjenih Istarskim domovima zdravlja, Nastavnom Zavodu za hitnu medicinu te domovima za starije osobe, čiji su osnivači županija i gradovi Poreč, Umag i Buzet.
- Interes za tečajeve je iznimno velik što dokazuje da je znanje talijanskog jezika prijeko potrebno u Istri, a to su prepoznali i zdravstveni djelatnici koji su se prijavili, istaknula je v.d. pročelnice UO za talijansku nacionalnu zajednicu i druge etničke skupine Tea Batel naglasivši da tečajeve financira i organizira Županija, provode pučka otvorena učilišta, a traju 50 sati.
Nadležni Odjel pokrenuo je i tjedni pregled vijesti na talijanskom jeziku, koji se od siječnja u suradnji s lokalnom televizijom i radio postajama emitira jednom tjedno tijekom cijele godine, po sljedećem rasporedu:
  • Radio Istra - notiziario “Sette giorni”, svake srijede u 14:30 sati
  • Rovinj FM - notiziario “Flash”, svake nedjelje u 10:30 sati
  • Medulin FM - notiziario “Panoramica istriana”, svake subote u 13:00 sati
  • Eurostar Umag - notiziario “Cinque minuti”, svakog utorka u 13:00 sati
  • TV Nova - notiziario “Panoramica settimanale”, svake nedjelje u 19:30 sati
(dp)
Krajem 2019. godine organizirani su tečajevi talijanskog jezika za stotinjak obrtnika i osamdesetak policijskih službenika iz raznih dijelova Istre, a tijekom 2020. za dvjestotinjak djelatnika OB Pula kao i za tridesetak službenika preuzetih iz Ureda državne uprave koji rade u neposrednom kontaktu sa strankama.[/sivac] [sivac]Krajem 2019. godine organizirani su tečajevi talijanskog jezika za stotinjak obrtnika i osamdesetak policijskih službenika iz raznih dijelova Istre, a tijekom 2020. za dvjestotinjak djelatnika OB Pula kao i za tridesetak službenika preuzetih iz Ureda državne uprave koji rade u neposrednom kontaktu sa strankama.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti