Nova Vas: Hrvatski telekom se (opet) mjesec dana oglušuje o pozive da popravi srušeni telefonski stup

Lokalno
10.12.2012 09:30
D. Požarić
1
1
Proteklo je već gotovo mjesec dana otkad su mještani Nove Vasi Hrvatskom telekomu prijavili srušeni telefonski stup u Ulici Levarija.  Do danas su Službu za korisnike, kažu, nazvali puno puta, ali sve što zauzvrat dobiju je obećanje "da će netko izaći na teren i riješiti problem".
Da slučaj Nove Vasi nije usamljen svjedoče i neki članci na tu temu koje smo ranije objavili ( Diklići, Kovači ), a pisao je o tome i Glas Istre ( Medulin ).
Maćehinski odnos Hrvatskog telekoma prema korisnicima distribucijsko-telekomunikacijske kanalizacije (DTK) posebno je zanimljiv u kontekstu ponovo aktualizirane priče o vlasništvu. Ta kompanija, naime, DTK svojata, iako je njena procijenjena vrijednost oko 10 do 15 puta viša od ukupne vrijednosti kompanije u vrijeme privatizacije. Nedavnom je prvostupanjskom presudom Općinskog suda u Zagrebu Hrvatskom telekomu naloženo da Podružnici Zagrebački digitalni grad Zagrebačkog holdinga mora plaćati naknadu za korištenje sustava DTK, što bi u slučaju pravomoćnosti moglo postati svojevrstan presedan na kojeg bi se mogle ugledati i ostale jedinice lokalne samouprave. Jer, DTK mreža je uglavnom izgrađena novcem telefonskih pretplatnika u vremenima kad je Hrvatski telekom bio društveno poduzeće. Mnogi se ne mogu ni sjetiti da ste telefonski priključak mogli dobiti tako da uplatite "bespovratni kredit" (izmišljotina iz vremena socijalizma) koji se kretao i do nekoliko tisuća tadašnjih njemačkih maraka. Radilo se o vrijednosti automobila.

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti