Nova ponuda HRS-u: Poreč može dati najviše 1,7 milijuna kuna

Lokalno
18.12.2008 00:00
D. Požarić
Edi Štifanić
Edi Štifanić
POREČ - Na jučerašnjoj sjednici Gradskog poglavarstva porečki gradonačelnik Edi Štifanić rekao je da je prije dva dana stigao iz Hrvatskog rukometnog saveza novi prijedlog ugovora u kojemu je predviđeno da Grad sufinancira Svjetsko rukometno prvenstvo sa 2,6 milijuna kuna, oko milijun manje od prvotno traženog iznosa.
- Ugovorom traže da se 30 posto iznosa plati odmah, kod potpisivanja, a ostatak u siječnju sljedeće godine. Ostali gradovi domaćini potpisuju te ugovore jedan za drugim. Po mom računu, ukupni troškovi prvenstva su 3,4 milijuna kuna i Grad maksimalno može pokriti polovicu, odnosno 1,7 milijuna kuna, rekao je gradonačelnik.
Osim već predviđenih 300.000 kuna u proračunu za sljedeću godinu za Svjetsko rukometno prvenstvo, uglavnom za onaj dio tehničkih troškova za koji je Grad zadužen od početka planiranja prvenstva, gradonačelnik predlaže dodatnih 700.000 kuna, za koje se vijeće prije mjesec dana suglasilo da je gornja granica do koje se može pregovarati s Hrvatskim rukometnim savezom. Budući da Grad taj izdatak može pokriti samo iz tekućih prihoda, za isti je iznos povećan prihod od poreza na dohodak.
Ostalih 700.000 kuna gradonačelnik nastoji dogovoriti s donatorima – pola milijuna od lokalne Turističke zajednice i 200.000 od turističkih tvrtki. O toj ponudi nije još razgovarao s HRS-om, jer najprije želi čuti stav vijećnika. Sjednica vijeća zakazana je za utorak, 23. prosinca. Na takav gradonačelnikov prijedlog Oreste Cossetto rekao je da i ubuduće za manifestacije u Poreču treba tražiti donacije turističkih tvrtki koje imaju neposredne koristi od njih, a Oliver Radolović ostao je suzdržan zbog načina na koji se Gradu nameću troškovi.
S. M.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti