Nova kampanja AMBER Alert Europe: Što učiniti kada nestane dijete

Hrvatska i svijet
24.05.2024 12:29
kb
Ilustracija
Ilustracija
Autor: Juan Pablo Serrano
Izvor: Pexels
Za ovogodišnji Međunarodni dan nestale djece, AMBER Alert Europe, Europski centar za nestalu djecu, u suradnji s nacionalnim institucijama i organizacijama civilnog društva europskih zemalja, najavljuje pokretanje svoje kampanje "Check, Think, Report".
Ova inicijativa, namijenjena roditeljima i skrbnicima, pruža im opsežan vodič korak po korak o tome što učiniti i što očekivati ​​kada im dijete nestane.
Kampanja će započeti istovremeno u 16 zemalja i na 14 jezika, a predvode je ministarstva unutarnjih poslova, nacionalne policije i vodeće neprofitne organizacije posvećene zaštiti djece u Europi.
Naziv kampanje sažima njezine temeljne savjete:
  • "Provjeri" kako bi potvrdio odsutnost djeteta,
  • "Promisli" kako bi se prisjetili ključnih detalja i procijenili situaciju te
  • "Prijavi" u cilju brzog prijavka nestanka djeteta.
Svake godine tisuće obitelji dožive traumu nestalog djeteta. U takvim mučnim trenucima od velike je važnosti znati koje korake poduzeti. Prepoznajući tu potrebu, AMBER Alert Europe surađivao je sa stručnjacima na području nestalih osoba na razvoju kampanje “Provjeri. Promisli. Prijavi”. Putem ove inicijative, roditelji i skrbnici će dobiti ključne informacije i smjernice, osnažujući ih da brzo i učinkovito djeluju u slučaju nestanka djeteta.
- Svake godine u Europi nestane 300.000 djece. Kampanja "Provjeri. Promisli. Prijavi." ključna je prekretnica u našim stalnim naporima da zaštitimo djecu i podržimo obitelji u kriznim vremenima, izjavio je Frank Hoen, predsjednik i osnivač AMBER Alert Europe.
- Osnažujući roditelje znanjem i resursima koji su im potrebni, cilj nam je skratiti vrijeme od prijave gubitka djeteta do pronalaska i povećati šanse za siguran i brz povratak nestale djece njihovim domovima.
Provjeri. Promisli. Prijavi
Provjeri. Promisli. Prijavi
Izvor: AMBER Alert Europe

Obilježavanje Međunarodnog dana nestale djece

Uoči ovogodišnjeg Međunarodnog dana nestale djece, ističe se važnost podizanja svijesti o problemu nestale djece i potrebe za njihovom zaštitom. Ovaj dan služi kao podsjetnik na potrebu pravovremenog reagiranja i suradnje cijele zajednice kako bi se djeca što prije vratila u sigurno okruženje svojih najmilijih.
Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske potiče sve građane da se uključe u podizanje svijesti o sigurnosti djece i podrže ovu važnu inicijativu.
Pravovremeno reagiranje i obavještavanje policije i odgovornih institucija može značajno pridonijeti smanjenju broja nestale djece. Nestanak je važno prijaviti odmah. Ne čekajte da prođe 24 sata.
Kampanja 'Provjeri. Promisli. Prijavi.' će se provoditi u Albaniji, Austriji, Belgiji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Češkoj, Italiji, Litvi, Malti, Nizozemskoj, Sjevernoj Makedoniji, Poljskoj, Portugalu, Sloveniji, Španjolskoj i Ujedinjenom Kraljevstvu.
Svaka zemlja uključena u kampanju angažirat će svoje najvažnije resurse i stručnjake kako bi osigurala da informacije dosegnu što veći broj roditelja i skrbnika.
Provjeri. Promisli. Prijavi.
Provjeri. Promisli. Prijavi.
Izvor: AMBER Alert Europe
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti