Nora može u Philadelphiju, prikupljena 3 milijuna kn

Hrvatska i svijet
05.02.2013 21:20
B.Ž.
1
1
Više nema financijskih prepreka da petogodišnja Nora Šitum, koja boluje od akutne limfoblastične leukemije, u petak zajedno s roditeljima krene na eksperimentalnu terapiju u Dječju bolnicu u Philadelphiji. Iz udruge "Hrabro dijete" koja vodi kampanju popodne su potvrdili da se iznos prikupljen putem humanitarnog telefona te dvaju žiro računa popeo na 3 milijuna kuna te da će do sutra najvjerojatnije na ovaj način biti prikupljen i cijeli iznos od 3,3 milijuna kuna koliko iznosi trošak eksperimentalnog liječenja u Philadelphiji.

Iz HZZO-a su potvrdili da su  zaprimili zahtjev Referentnog centra KBC-a Zagreb za liječenjem Nore Šitum, te je on ušao u hitnu proceduru odlučivanja. HZZO navodi da će najdulje u roku 48 sati odlučiti o zahtjevu.

Liječnički konzilij koji trenutno liječi Noru Šitum priopćio je da su u stalnom kontaktu s liječnicima  u Philadelphiji, te da se na KBC-u Zagreb provodi zatražena dodatna obrada pacijentice po njihovoj preporuci. Na osnovu tih rezultata, hrvatski i američki liječnički konzilij zajedno će odlučiti o svim mogućim terapijskim modalitetima u daljnjem liječenju Nore Šitum. (V. SIMIČEVIĆ/NL)
Tata Ivica Šitum: Hrvatska ima veliko srce i dušu
Zahvalivši se svima koji su im pomagali u liječenju i sudjelovali u prikupljanju novaca , Norin tata Ivica na kraju pisma je zaključio: "Hvala Bogu što živimo u Hrvatskoj, zemlji čiji je kreditni rejting 'smeće' i šaljemo poruku cijelome svijetu. Možda smo mali i siromašni, možda nemamo standard kao Zapad, ali za svoju djecu izvlačimo zadnji novčić iz džepa jer imamo dušu i srce veće od kreditnog rejtinga Švicarske".
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti