Nogomet: Treći Istria Winter Cup dovodi brojne europske prvoligaše

Sport
01.02.2013 10:34
D. Požarić
Anteo Miloš, Sanda Bravar Radizlović, Zrinka Bokulić i Ives Čakarun na tiskovnoj konferenciji
Anteo Miloš, Sanda Bravar Radizlović, Zrinka Bokulić i Ives Čakarun na tiskovnoj konferenciji
Novigrad i Umag po treći će puta biti domaćini Istria Winter Cupa, najznačajnijeg međunarodnog zimskog pripremnog turnira u regiji koji ove godine okuplja 8 europskih prvoligaša i drugoligaša. Oni će se za trofej Istria Winter Cupa natjecati od 3. do 10 veljače.
Ove godine na turniru će se natjecati ekipe:Kecskeméti iz Mađarske (prošlogodišnji osvajač), FK Željezničar (BiH), Wolfsberger Athletik Club iz Austrije, NK Široki Brijeg (BiH), VMFD Žalgiris iz Litve, mađarski Gyirmot SE te domaći NK Istra 1961, kao i redoviti domaći gost NK Pomorac iz Kostrene.
Direktor turnira Ives Čakarun je prilikom predstavljanja naglasio kako će turnir ugostiti više od 200 vrhunskih sportaša koji će se moći uvjeriti u vrhunsku infrastrukturu i idealne smještajne kapacitete Novigrada i Umaga. Svim sudionicima je zaželio uspješan turnir, a građane Umaga i Novigrada pozvao da pogledaju atraktivne utakmice koje će se od 3. do 10. veljače odvijati na Stadionu Laco u Novigradu te umaškom Gradskom stadionu.
Direktorica Lagune Novigrad Zrinka Bokulić izrazila je zadovoljstvo što upravo IWC otvara sezonu sportskih natjecanja i najavila skori početak predsezone za koju su u novigradskoj hotelskoj kući već spremni. Podsjetila je da Laguna Novigrad i Istraturist Umag kao nositelji turističkog razvoja u sjeverozapadnoj Istri već godinama ulažu u razvoj sporta i rekreacije kao značajnog elementa turističke ponude. Naglasila je dodatna ulaganja kako novigradske, tako i umaške hotelske kuće u novu nogometnu infrastrukturu, zbog kojih se očekuje još veći broj dolazaka nogometnih ekipa na pripreme u ta dva grada.
Direktorica Turističke zajednice grada Umaga Sanda Bravar Radizlović objasnila je kako je razvoj proizvoda nogometa jedna od ključnih odrednica razvoja klastera. „Upravo zbog sinergije hotelskih kuća i lokalnih turističkih zajednica, sjeverozapadna Istra se vrlo uspješno razvija kao sveobuhvatna destinacija za sportski turizam“, izjavila je direktorica Turističke zajednice grada Umaga.
Gradonačelnik Novigrada Anteo Milos poželio je dobrodošlicu svim ekipama koje sudjeluju na turniru te pozvao sve građane da dođu na novigradski i umaški stadion i uvjere se u atraktivnost ovogodišnjeg Istra Winter Cupa.
Istria Winter Cup ove godine organiziran je u dvije skupine po četiri momčadi.
Skupina A
  • NK Istra Pula 1961
  • FK Željezničar
  • Kecskeméti TE
  • NK Pomorac
Skupina B
  • Wolfsberger AC
  • NK Široki Brijeg
  • VMFD Žalgiris
  • Gyirmot SE
Nakon natjecanja po skupina slijede utakmice za 3., 5. i 7. mjesto te finale koje će se održati u nedjelju 10. veljače u 15 sati na novigradskom Stadionu Laco. Uz pehare, finalistima će pripasti i popusti na sportske pripreme u Novigradu i Umagu u 2014. godini. Nagrade očekuju i najboljeg strijelca, igrača i vratara te najmlađeg igrača turnira. Dosadašnji osvajači turnira su NK Rijeka (2011.) i mađarski Kecskeméti (2012.).
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti