Nogomet: Treća ŽNL - Sjever, 3.kolo: Galeb (Juricani) - Funtana 1:1 (0:0)

Sport
28.09.2004 00:00
Izvor: Marin Grgeta/dp
D. Požarić
Funtana je osvojila bod na jednom od najtežih gostovanja u «Texas – ligi» u kojoj se ove godine natječe. Mislim da je to rezultat koji bi trebao zadovoljiti Funtanjane, bez obzira na evidentnu razliku u kvaliteti momčadi: odličan vratar Fabac, brzonogi napadači i solidan libero je sve što Galeb ima za ponuditi, a premoć u posjedu lopte Funtana nije uspjela okruniti između ostalog i zahvaljujući uskom igralištu na kojem je gotovo nemoguće razvijanje igre od «noge do noge» kojoj Funtana teži. Jaka bura, uobičajeno «vruća» publika i nesigurni sudac koji je iritirao oba takmaca sitnim greškama (koje međutim nisu izravno utjecale na rezultat), dodatno su otežale Funtani već samu po sebi tešku misiju odnošenja punog plijena sa gostovanja u Juricanima, u kojima Funtana tradicionalno odigra neriješeno, pa je tomu i ovaj put bilo tako.

Funtana je (ponovo) počela mekano, nonšalantno u obrani, i domaćin stvara dvije opasne prigode preko svojih brzonogih napadača koji su, međutim, neprecizni u završnici. Nakon tih desetak minuta panike Funtana preuzima konce igre u svoje ruke i neumorno plete mrežu oko šesnaesterca u kojem vlada iskusni i sigurni Fabac. Iz mnoštva (polu)prilika izdvajamo završnice Pangraca i Terzića koje prolaze tik uz vrata.

I nastavak je u sličnom tonu, s tim da dolazi do evidentnog pada koncentracije u obrani Funtane koja i inače igra podosta «visoko» i riskantno. Jednu je takvu situaciju (petljanje u gostujućoj obrani) iskoristio Topalović koji u 58. minuti dovodi domaćina u vodstvo. Funtana nakon toga pokušava još povećati pritisak, no teško pronalazi pukotine u «bunkeru» Galeba. U 78. minuti Ivković ulazi u šesnaesterac u lijepom solo prodru, biva srušen i sudac Marić bez oklijevanja pokazuje na bijelu točku. Kazneni udarac realizira Uljanić, udarcem koji biva dotaknut od strane domaćeg vratara, no lopta ipak pronalazi svoj put do mreže.

Unatoč daljnjem pritisku, rezultat ostaje izjednačen. Funtani slijede dvije, uvjetno rečeno, lakše utakmice, protiv Dinama i Nove Vasi, prije «velikog derbija» s Moelom koja iz kola u kolo pokazuje da bi trebala biti, u skladu s najavama, najozbiljniji rival Funtane u pohodu na prvo mjesto i promociju u Drugu ŽNL.

GALEB-FUNTANA 1:1 (0:0)

Juricani, igralište Galeba. Gledatelja: 70. Sudac: Marić (Rovinj).

Strijelci: 1-0 Topalović (58.), 1-1 Uljanić (78.-11m). Žuti kartoni: Dagostin, Krizmanić (Galeb), Uljanić (Funtana).

Galeb: Fabac, Sorgo, Lakošeljac (82. Pajić), Dagostin (65. Kernjus), N. Pantner, Vuletić, Topalović (74. Alagić), S. Pantner, Makovac, Martinčić, Matijašić (46. Krizmanić).

Funtana: L. Laković, Marko Grgeta, Pranjić, Čavić (46. Fabris), Radin, Herak, Terzić, Ivković, Radić, Uljanić, Pangrac (78. Orlović).

Funtana je tijekom tjedna odigrala i prijateljsku utakmicu u Bujama protiv domaćina koji se natječe u Prvoj ŽNL. Iako drastično oslabljena, bez čitavog niza važnih igrača, Funtana se odlično držala sedamdesetak minuta protiv kvalitetnog i kompletnog domaćina i očajnog suca Ribarića iz Livada koji je također u finišu utjecao na rezultat. Uglavnom, jedan dobar trening koji se umalo pretvorio u utakmicu «na nož» poradi lošeg suđenja i preoštre igre pojedinaca iz redova domaćina.

Funtana je nastupila u formaciji 4-3-1-2, u sastavu (po linijama): L. Laković, Marko Grgeta, Radin, Pranjić, Karabegović; Marin Grgeta (68. Marinović), Herak, Čoga; Ivković; Radić, Pangrac.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti