Nogomet: Startali Funtanjani

Sport
11.08.2004 00:00
Izvor: Marin Grgeta/dp
D. Požarić
1
1
1 Marčela Diklića , «Funtana» je krenula u pripreme za nadolazeću nogometnu sezonu. Doduše, Funtanjani još uvijek ne znaju u kojem će se rangu natjecati, no cirkusi te vrste u našem nogometu nisu nešto što bi ikoga više moglo začuditi… Bilo kako bilo, što se samih priprema Funtane tiče, stvar se bitno ne mijenja. Ukoliko se bude natjecala u Trećoj ŽNL, cilj će kluba biti prvo mjesto i promocija u viši rang, a ako pak ostane u Drugoj ŽNL, težit će se tome da se postane stabilni ligaš. Za ostvarenje oba ta cilja potrebna je [jednako kvalitetna i spremna momčad.

Osim trenera, Funtana ima i novog predsjednika, a to je Branimir Žiković koji će tu funkciju obnašati do izborne skupštine koja će se održati krajem ove ili početkom iduće godine.
2
Igrački kadar je doživio velike promjene. Za sada su klub napustili Oliver Bikić, Alojz Jukić, Zoran Budija, Zdenko Palinkaš, Adel Selimović, Enes Biogradlija, Željko Zulić te Neven i Goran Laković , koji su još samo formalno bili registrirani članovi kluba, budući da već duže vrijeme nisu nastupali. Funtani su pristupili Slađan Pranjić i Sandi Herak iz tarske Istre, te Igor Terzić koji se reaktivirao. Spremnost na reaktiviranje je pokazalo i nekoliko domaćih momaka, poniklih u omladinskoj školi kluba, a koji posljednjih sezona zbog različitih razloga nisu trenirali. Riječ je o Luki Lakoviću, Josipu Fabrisu, Sandru Krajceru, Marku i Marinu Grgeta . U klubu se nadaju da će se barem dio njih uspjeti vratiti na natjecateljsku razinu, u skladu s proklamiranim ciljem oslanjanja na vlastite snage. Velike nade se polažu i u rekonvalescenta Đorđa Lakovića , koji se uspješno oporavlja od teške ozlijede, i koji bi, ukoliko koljeno bude «držalo», trebao predstavljati najveće pojačanje. Prvoj će se momčadi priključiti i dvojica perspektivnih juniora, Marko Liović i Adil Karabegović , a moguće je da uprava dovede još kojeg iskusnog i kvalitetnog igrača, ukoliko se tijekom priprema uvidi deficitarnost neke pozicije u momčadi.

Kako bi se barem djelomice doskočilo uobičajenom problemu otežanog treniranja zaposlenih u turizmu, klub će osigurati dva dnevna termina za trening. Trenirat će se po sistemu dva dana treninga, jedan dan odmora, s tim da se planira odigravanje nekoliko pripremnih susreta, a prvi bi trebao biti u Funtani protiv Višnjana, 22. kolovoza .

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti