Noćni turistički vlak povezivat će Bratislavu, Beč i Graz sa Splitom

Hrvatska i svijet
24.03.2021 09:20
D. Požarić
Noćni turistički vlak povezivat će Bratislavu, Beč i Graz sa Splitom
Noćni turistički vlak povezivat će Bratislavu, Beč i Graz sa Splitom
Austrijske savezne željeznice (ÖBB) u suradnji sa Slovačkom željeznicom (ZSSK) u ljetnoj sezoni 2021. godine uvode novu liniju noćnog vlaka na relaciji Bratislava - Beč - Graz - Split
Prvi noćni vlak EuroNight krenuti bi trebao 18. lipnja, a planira se da će na istoj relaciji voziti  dva puta tjedno i to sve do sredine rujna 2021. Cijena karte od Beča do Splita je 29,90 eura za sjedeća mjesta, odnosno 69,90 za spavaća mjesta.
-Veseli nas činjenica da su Austrijske željeznice povezale Beč sa Splitom, što austrijskim gostima omogućava putovanje uz poštivanje načela održivog razvoja i klimatskih promjena, izuzetno značajnih tema na austrijskom tržištu. Za Hrvatsku, kao drugu po redu najtraženiju turističku destinaciju u Austriji, nova je linija od velike važnosti za postizanje još boljih turističkih rezultata s austrijskog tržišta. Naime, najposjećivanije destinacije od strane austrijskih gostiju u 2019. i 2020. godini bile su regije Istra, Kvarner i Zadar, a uspostavom ove ljetne željezničke linije na relaciji Beč-Graz-Split vidimo dodatni potencijal rasta turističkog prometa iz Austrije u regiju Split-Dalmacija”, izjavio je direktor Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Austriji Tončinić, uz napomenu kako na spomenutoj liniji postoji mogućnost transporta vlastitog automobila ili motocikla. (dp)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti