Njemački policajac Marijo Dakić u Poreču: Turistima je svakako drago vidjeti policajca iz svoje države

Lokalno
06.08.2018 11:55
D. Požarić
1
1
Projekt „Sigurna turistička sezona” Ministarstvo unutarnjih poslova u Istri provodi već deset godina, a porečki su dio proteklog tjedna predstavili gradonačelnik Poreča Loris Peršurić, načelnik Policijske postaje Poreč Davor Švenda i jedan od inozemnih policajaca u projektu, Marijo Dakić iz njemačkog grada Hannovera.
-Poreč tijekom ljetnih mjeseci naraste u pravi turistički velegrad kojem gravitira i do 120 tisuća ljudi. Kako bi sve dobro funkcioniralo, izuzetno je važno da dobro surađujemo i podržavamo rad Policijske postaje Poreč, koja ima važnu funkciju u čuvanju sigurnosti, mira i reda Porečana i njihovih brojnih gostiju, rekao je gradonačelnik i dodao da će upravo zato od početka 2019. godine Grad Poreč sufinancirati smještaj policajcima kroz cijelu godinu, a već sada kroz turističku sezonu smještaj omogućuju i velike turističke tvrtke s našeg područja.
I načelnik policije pohvalio je dobru suradnju s Gradom i zajednicom, naglasivši kako je glavni prioritet PP Poreč sigurnost građana Poreča, njihovih gostiju i stanovnika naselja na području nadležnosti PP Poreč, s ciljem da turistička sezona protekne sigurno.
-Ljetna, turistička sezona je upravo vrijeme kad se događa najveći broj kaznenih dijela, posebno na području imovinskog kriminaliteta, krađa i teških krađa te narušavanja javnog reda i mira. Kako bi turistička sezona protekla sigurno, PP Poreč, u suradnji s Policijskom upravom istarskom i Ministarstvom unutarnjih poslova, osigurala je uvjete boravka policijskog službenika iz Njemačke koji će, u odori njemačke policije, obavljati ophodnju s policijskim službenicima iz PP Poreč i pomoći im u komunikaciji sa stranim turistima s njemačkog govornog područja kao i u prevenciji kaznenih dijela i stanja u prometu s čime će se postići povećanje sigurnosti stranih gostiju tijekom boravka u Hrvatskoj, rekao je Švenda.
Na području nadležnosti PU Istarske do 1. rujna boravit će 17 policijskih službenika iz Austrije, Poljske, Italije, Srbije, Njemačke, Slovenije i po prvi put iz Mađarske. Svi su raspoređeni po istarskim policijskim postajama, ali će djelovati i u drugima ako se za time ukaže potreba.
Njemačkom policajcu Dakiću ovo je već treća godina da sudjeluje u projektu u Poreču. –Posao dodatno olakšava to što govorim i njemački i hrvatski jezik, a turistima iz Njemačke svakako je drago da i na odmoru mogu vidjeti policijskog službenika iz svoje zemlje, zaključio je Dakić. (dp)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti