Nikola Tesla EV Rally i ove godine kreće iz Istre

Lokalno
01.06.2018 16:01
D. Požarić
1
1
I službeno među deset najboljih relija na svijetu, Nikola Tesla EV Rally, i ove godine svoje putovanje od osam dana koje prolazi preko pet otoka i šest nacionalnih parkova počinje u Istri. Bit će to put od 1.550 kilometara, koji će startati u Poreču u ponedjeljak, 4. lipnja, u 17.30 sati s Trga slobode.
Građani će moći razgledati 60 ekipa u električnim automobilima i porazgovarati sa sudionicima iz Njemačke, Austrije, Slovenije, Finske, Belgije, Norveške i ostalih zemalja. Nikola Tesla EV Rally – turistička e-tura koja spaja e-mobilnost, ekologiju i turizam, u tjedan dana proći će službenu „Zelenu električnu magistralu“ opremljenu punionicama i to kroz najljepše predjele Hrvatske.
-Ovaj projekt pratimo i podržavamo od samog početka upravo zato jer smo opremljeni infrastrukturom koja je ovim vozilima prijeko potrebna – e-punionicama. Osim gradskih na Velikom gradskom parkiralištu, i neki od porečkih hotela opremljeni s punionicama, tako da nerijetko na našim ulicama vidimo i električna vozila. Pri odabiru destinacije takva je oprema za njih imperativ i drago mi je da smo se pozicionirali na europsku mapu e-mobilnosti, a ovakav događaj samo je kruna naših nastojanja da pratimo trendove i obogaćujemo ponudu, rekao je gradonačelnik Poreča Loris Peršurić uoči petog izdanja Nikola Tesla EV Rallyja.
Svake godine ovaj inovativan i jedinstveni turistički projekt pomiče granice i na najbolji način promovira Hrvatsku u Europi i svijetu, obara rekorde i postavlja nove standarde.
-Prošle godine imali smo najveći broj Tesla vozila na trajektu te najveći broj Tesla vozila koja su se odjednom punila na jednom mjestu. Trošili smo dnevno između 4 i 5 MW struje, a punili smo na HEP-ovim trafostanicama, što je fasciniralo sve natjecatelje. Nijedna lokacija na našoj ruti nije odabrana slučajno, već s ciljem da pokaže ono najbolje što Hrvatska nudi, od kulturne baštine, prirodnih ljepota do naše vinske i gastro scene, a neće nedostajati ni adrenalina pa nas tako ove godine očekuju tri utrke na dva aerodroma i treća u samom središtu Zagreba.
-Na svakoj zaustavnoj točki sudionici će uživati u delicijama i vrhunskom vinu dok se odmaraju za slijedeću dionicu. Vožnja panoramskim cestama svake godine ostavlja natjecatelje bez daha dok istražujemo predivno priobalje i unutrašnjost Istre, preko otoka Cresa, Lošinja, Krka te otoka Paga s čudesnim mjesečevim krajolicima, Zadar s kultnom instalacijom solarnih panela “Pozdrav Suncu” i Morskim Orguljama, rodnu kuću Nikole Tesle u Smiljanu i predivnog Zagreba u kojem će se održati završnica relija i svečana dodjela nagrada, rekla je u ime organizatora Tina Kolovrat iz zagrebačke tvrtke E.V.A. Blue.
Dodaje kako je Teslino ime danas sinonim za sve napredno u svijetu i nazvavši rally po Nikoli Tesli, odredili su se materijalizirati njegovo naslijeđe kroz ideju platforme koja nije samo turistička ili promotivna, već predstavlja i veliku želju da naša zemlja bude priključena na recentna svjetska tehnološka zbivanja koja nam određuju način života.
-Naš reli je jedini na svijetu koji iza sebe ostavlja infrastrukturu za e-vozila i ne postoji gotovo niti jedna punionica u Hrvatskoj, a da nismo izravno ili neizravno povezani s njenim postavljanjem. Najdraža nam je ona u rodnom mjestu Nikole Tesle u Smiljanu, koju smo 2014. u sklopu relija s ponosom donirali, zaključuje Kolovrat. Više o reliju može se pročitati na www.nikolateslaevrally.com.hr .
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti