Nikola Tesla EV Rally Croatia 2018 u lipnju u Istri

Mozaik
26.04.2018 16:42
D. Požarić
1
1
Nikola Tesla EV Rally Croatia 2018. obilježava svoje peto izdanje. Tradicionalno starta u Istri i odvija se tijekom prvog tjedna u lipnju, a broji ukupno 60 timova koji će tijekom osam dana vožnje proći rutom dugom 1.550 kilometara. Završava 10. lipnja u Zagrebu.
Ruta službenog naziva “Zelena električna magistrala” s punionicama za električne automobile omogućuje doživljaj najljepših predjela Hrvatske i uključuje posjet pet otoka i šest nacionalnih parkova, uz mnoštvo usputnih atrakcija. Spajanjem koncepata e-mobilnosti, ekologije i turizma, luksuzna turistička e-tura omogućuje sudionicima iz Njemačke, Austrije, Slovenije, Kanade, Finske, Danske, Belgije i Norveške pokazati ono najbolje od hrvatske kulturne baštine i prirodnih ljepota uz kušanje visokokvalitetnih vina i gastronomskih delicija te odsjedanje u luksuznim hotelima.
Istražujući unutrašnjost Istre, preko otoka Cresa, Lošinja, Krka te otoka Paga ići će se do Zadra.
U završnoj fazi relija posjetit će nacionalni park Plitvička jezera, rodno mjesta Nikole Tesle u Smiljanu i na samom kraju Zagreb, u kojem će se održati završnica relija te svečana dodjela nagrada.
Ovaj reli je jedini na svijetu koji implementira i iza sebe ostavlja infrastrukturu za korištenje e-vozila te ne postoji gotovo niti jedna punionica u Republici Hrvatskoj, a da tvrtka E.V.A. Blue nije izravno ili neizravno povezana s njenim postavljanjem. Najdraža im je ona u rodnom mjestu Nikole Tesle u Smiljanu, koju su 2014. godine ponosno donirali u sklopu relija. (dp)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti