Nije Poreč sve što blista

Lokalno
26.03.2009 00:00
D. Požarić
Spinčićeva je jedna od najprimjernije uređenih ulica u Poreču
Spinčićeva je jedna od najprimjernije uređenih ulica u Poreču
Stanari Spinčićeve ulice u Poreču obratili su nam se molbom da javnost izvijestimo o komunalnom neredu u njihovu kvartu. Odnosno, nije to baš neki veliki nered, ali postoje stvari koje bi se moglo i trebalo sanirati, bez obzira na to radili se o jasno vidljivom trgu sa dječjim igralištem, ili o parceli iza zgrade, koja najčešće nije pod okom javnosti.
Razgovarali smo malo sa nekolicinom stanovnika oko dječjeg igrališta koji su nam rekli da, iako se radi o jednom od bolje uređenih dijelova grada, a naročito nisu česte pojave parkiranja po zelenim površinama kako je to drugdje običaj, svejedno postoji nekoliko stvari koje bi trebalo poboljšati, a za što ne treba previše vremena ni novaca.
Prije svega bi vlasnicima dviju barki trebalo objasniti da javna površina nije mjesto za njihovo odlaganje ni zimovanje, nego ih treba pospremiti nekamo bliže moru, ili na privatne parcele njihovih vlasnika.
K tome bi, smatraju stanari, trebalo urediti područje iza zgrada naslonjenih na naselje Mate Balote, jer je nered iza njih jako velik. - Bilo bi puno, puno ljepše da se prostor iza tih zgrada uredi zelenilom, rekla je jedna od vlasnica stana u zgradi preko puta.

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti