Nezavisna lista mladih za lovrečko vijeće

Lokalno
01.05.2013 11:29
D. Požarić
Izidora Radetić, Ivan Banić i Damir Laković (V. HABEREITER)
Izidora Radetić, Ivan Banić i Damir Laković (V. HABEREITER)
Korištenje sredstava iz EU-fondova za razvoj i unaprjeđenje infrastrukture, civilnog društva i gospodarstva, s naglaskom na asfaltiranje nerazvrstanih putova, nastavak izgradnje kanalizacijskog sustava, uređenje starogradske jezgre i adaptaciju raskrižja na ulazu u Sveti Lovreč, u svom su programu na konferenciji za novinare istaknuli predstavnici lovrečke Nezavisne liste mladih, nositelj Ivan Banić, te Damir Laković i Izidora Radetić, drugi i četvrta na listi.
Lista mladih sudjelovala je u radu vijeća u proteklom mandatu s tri vijećnika. Među svojim planovima za iduće razdoblje istaknuli su pokretanje izmjena i dopuna prostornog plana općine za sređivanje stanja u prostoru i poticanje gospodarstva, te rješavanje potreba građana, rad na aktivaciji turističke zajednice i redovitu isplatu studentskih stipendija i subvenciju prijevoza učenika.
- Osnovni nam je cilj aktivno sudjelovanje u donošenju odluka bitnih za razvoj sredine u kojoj živimo. Gospodarska situacija je daleko od sjajne, ali sigurni smo da imamo rješenja za oporavak, te da ih znamo i možemo provesti. Zalagat ćemo se za smanjenje proračunskog manjka, racionalizirati troškove općinske uprave i spriječiti dodatna i nepotrebna zapošljavanja poput onih koja su se dogodila u prošlom mandatu. Rad općinske uprave, predstavničkih tijela i ureda načelnika učinit ćemo potpuno transparentnima, rekao je Banić.
Na kandidacijsku listu uvrstili su mlade ljude iz svih krajeva općine, a uz navedene tu su još i Ivan Terlević, Marijan Laković, Jasna Matošević, Siniša Terlević, Dean Matošević, Marko Laković, Adriana Rimanić i Ivan Hrastovčak. (V. H.)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti