Nešto više od realizma - Eugen Varzić na međunarodnoj izložbi u Španjolskoj

Kultura
12.11.2018 07:59
D. Požarić
Otvorenje izložbe Algo más que realismo... u  Zaragozi
Otvorenje izložbe Algo más que realismo... u Zaragozi
Otvorenje izložbe Algo más que realismo... u Zaragozi
Proteklog je tjedna u Zaragozi otvorena međunarodna izložba "Algo más que realismo…” (Nešto više od realizma) na kojoj se publici među 27 umjetnika iz cijelog svijeta predstavio i Eugen Varzić, likovni umjetnik iz Poreča.
Ponajbolje od međunarodnog figurativnog, realističnog i hiperrealističnog slikarstva na 12. izdanju izložbe u galeriji Agrupación Artistica Aragonesa prikazali su Adolfo Córdoba, Agim Sulaj, Alejandro Decinti, Almudena Mahiques, Andrés Castellanos, Antonio Cazorla, Arizabalo, Carlos Muro, Carmen Mansilla, Cortes Antequera, Cristóbal León, Daniel Parra, David Eichenberg, Dirk Dzimirsky, Eugen Varzić, Fernando Pérez, Jacques Bodin, Jorge Gallego, José Enrique González, José González Bueno, Katarzyna Adamiak-Jasnikowska, Luis Feo, Manuel Castillero, Miriam Escofet, Pedro del Toro, Roberto Carrillo i Roberto Ferry.
2
Otvorio ga je José Enrique González, direktor galerije Artelibre, uz José Manuel Infiesta direktora Museo Europeo de Arte Moderno (MEAM) iz Barcelone.
Galerija Artelibre organizira izložbe u Španjolskoj na nacionalnom i međunarodnom nivou, bavi se umjetničkim sajmovima i radionicama, izdavaštvom, te svake godine izdaje knjigu „Leonardo” koja prati međunarodni natječaj portretnog slikarstva ModPortrait, u kojem su prošle godine objavljeni likovni radovi Eugena Varzića.
Varzić se predstavio likovnim radom velikog formata "Andragathia" iz novog ciklusa "Different kinds of love" kojeg će predstaviti sljedeće godine nizom izložbi u Đakovu, Pakracu, Slavonskom Brodu, Zagrebu, Šibeniku i Motovunu.
Varzić se predstavio likovnim radom velikog formata "Andragathia" iz novog ciklusa "Different kinds of love"
Posljednjih je nekoliko godina taj umjetnik sudjelovao na nizu slikarskih specijalizacija u Španjolskoj te surađivao sa vodećim slikarima tamošnje likovne scene kao što su Eloy Morales i Antonio Garcia Lopez, te je prvi i jedini likovni umjetnik iz Hrvatske koji surađuje u projektima MEAM iz Barcelone i Museo Casa Ibanez iz Olula del Rio.
Sljedeći tjedan Varzić sudjelovat će na skupnoj izložbi "Leave a trail" koja se povodom 5. obljetnice portala PerceiveArt otvara u Galeriji Zvonimir u Zagrebu. Krajem godine pozvan je na 18. Trijenale hrvatskog slikarstva Plavi salon, tradicionalnu nacionalnu izložbu slikarstva koja se u organizaciji Galerije umjetnina Narodnog muzeja Zadar dugi niz godina održava u tom dalmatinskom gradu. (dp)

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti