Nepotrebno treniranje strogoće

Lokalno
09.03.2009 00:00
D. Požarić
Ako je desetodnevno višesatno zatvaranje stare porečke obilaznice, a formalno županijske ceste, na dijelu između semafora kod Cantine i kružnog toka kod groblja, tijekom Svjetskog rukometnog prvenstva bilo pretjerano (a bilo je!), onda je isti takav prometni režim koji su organizatori upriličili Porečanima za netom okončani susret Davis cupa najblaže rečeno - sulud. Na tri dana tijekom višesatnog odigravanja mečeva u novoj dvorani na Žatiki paraliziran je dio glavne gradske »uzdužne« prometnice. Bila je zatvorena ne samo za motorna vozila, nego i za prometovanje na biciklima, u što se potpisnik jučer osobno uvjerio u bliskom susretu s »organima«!
I dok bi se za ovakvo prometno treniranje strogoće tijekom rukometnog prvenstva mogla naći zerica opravdanja, jer je to Poreču bilo prvo domaćinstvo velikog međunarodnog događaja u novoj dvorani, s velikim brojem sudionika i očekivano velikim brojem posjetitelja i iz inozemstva, pa je bio prisutan i strah od nepoznatog, za ovaj, isto važan, teniski susret »znalo« se da ipak nema potrebe za takvim pretjerivanjem u preregulaciji prometa. Sve da i predsjednik Republike dolazi, pa onda njegovo osiguranje ima posebne zahtjeve. Uostalom, porečki su domaćini, kao i potpisani novinar, imali priliku vidjeti da je promet po cestama oko zagrebačke Arene u vrijeme svjetskog rukometnog finala tekao razmjerno prohodno, bez ovakvih drastičnih poteza, a s višestruko više gledatelja i vozila. Utoliko je posljednja, nadam se i zadnja takva prometna blokada dijela Poreča samo pokazatelj komocije i bahatosti organizatora.
Sreća je da je ovih dana Poreč turistički gotovo prazan, ali bolje je ne pomišljati kakav bi to kaos u gradu bio da se neki važan događaj u novoj dvorani organizira tijekom uskrsnih ili prvomajskih praznika (da špicu sezone ne spominjem).
Goran PRODAN
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti