Nepotrebne svađe zbog krađe table koja označava plažu za pse na Ćurku

Lokalno
21.07.2015 11:23
D. Požarić
Dio plaže na Ćurku namijenjen je kućnim ljubimcima i njihovim vlasnicima
Dio plaže na Ćurku namijenjen je kućnim ljubimcima i njihovim vlasnicima
Dio plaže na Ćurku namijenjen je kućnim ljubimcima i njihovim vlasnicima
Samo službeno otvorenje prve gradske plaže za pse kod Tequile na Ćurku krajem listopada prošle godine očigledno nije bilo dovoljno da razbije netrpeljivost između pristalica i protivnika mjesta za kupanje četveronožnih ljubimaca. Svjedoče tome i pisma čitatelja koji su nam u više navrata dojavili o svađama, jer, tablu koja označava da se radi o kupalištu uređenom (i) za pse netko je uklonio, pa si neki uzimaju za pravo braniti vlasnicima četveronožnih bića kupanje na Ćurku.
Netko je uklonio tablu koja označava plažu za pse
-Zimi smo sa svojim psom šetali po Picalu i doista nas je razveselila prva službena gradska plaža za kućne ljubimce, ali smo po prvom ljetnom dolasku uočili da table koja je označava više nema, nego je tamo samo goli stup, kaže jedan od čitatelja i nastavlja:
-Odlučili smo se spustiti do mora gdje smo zatekli malodobne kupače i njihove roditelje kako se sunčaju na popločanome dijelu. Bili smo zbunjeni, je li se štogod u međuvremenu promijenilo? Odlučili smo ljubimca držati na povodcu (mala pasmina) i dozvoliti mu da se osvježi u plićaku. Pridružila su nam se još tri vlasnika pasa, komentirajući pritom i sami kako oznake više nema. Potom je sa svojim ljubimcem stigao još jedan gospodin, da bi nakon kraćeg druženja svi otišli. Dok smo se i mi spremali otići, prema plaži se sa svojim ljubimcem uputila još jedna obitelj, ali su zastali kad su sa šetnice začuli kako neka gospođa viče da se tu kupaju djeca, a ne psi, te da sa svojim ljubimcem odemo drugdje. Rekli smo joj da ovo jest plaža za pse, te da se sa strane preuređene šetnice inače nalazila tabla koja to označava. I dalje vičući, prijeteći i vrijeđajući, uvjeravala nas je kako se plaža za pse nalazi sa druge strane te da svog ljubimca ne smijemo tu kupati. Stajali smo kao poklisli dok su svi drugi gledali u nas. Krajnje neugodno iskustvo, kaže čitatelj apelirajući na odgovorne da, ukoliko se doista radi o plaži namijenjenoj psima, ponovno postave tablu, kako bi ovako nezgodne situacije ubuduće bile izbjegnute.
Inače, svečano otvorenje gradske plaže za kućne ljubimce održano je prošle zime povodom prvog Pet tjedna.
Plaža na Ćurku uređena je u protekle dvije godine
U nekoliko smo navrata razgovarali sa prolaznicima, vlasnicima kućnih ljubimaca i kupačima na Ćurku. Zanimljivo je kako većina njih uopće ne zna da je tu plaža za pse. Neki od vlasnika pasa otvoreno su izrazili sumnju da su tablu uklonili upravo oni koji ih stalno verbalno napadaju zbog kupanja sa psima, dok većina slučajnih prolaznika podržava službenu plažu za kućne ljubimce. (Uzorak, istina, nije nimalo reprezentativan, ali moramo ga reda radi navesti.)
Do ideje za uređenje plaže došlo se zbog povećanog broja kućnih ljubimaca i velikog interesa vlasnika za sličnim javnim sadržajem, budući se tako izbjegavaju nesuglasice sa onima koji ne vole životinje u svojoj blizini. Sve je veći i broj turista koji na ljetovanje dolaze sa svojim kućnim ljubimcima, a "pet friendly" je jedan od razloga njihova odabira destinacije.

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti