Nemojte nasjedati na SMS sa obavijesti o dobitku 5000 KN

1
1
NE NASJEDAJTE NA SMS PORUKE O DOBIVENOJ NOVČANOJ NAGRADI !!!

Ovih dana brojni su hrvatski građani na svoje mobitele dobili SMS poruku slijedećega sadržaja:

«Vaš mobilni broj dobio je nagradu u vrijednosti od 5000 kuna. Nazovite s fiksnoga telefona kroz 24 sata i zatražite svoju nagradu na ovaj broj 008821388867». [slika1]Nakon sličnoga pokušaja iz travnja mjeseca kada su brojni korisnici mobitela dobivali SMS poruke s izljevima ljubavi i pozivom da se također jave na sličan telefonski broj koji je također počinjao sa 0088…. I «proćaskaju» s osobom koja za njim gubi razum i glavu, sada smo suočeni sa nečijim puno lukavijim pokušajem da lakovjerne ljude namami da jednim pozivom dobiju 5.000 kuna.
Prema porukama iz «Knjige pritužbi» na web-portalu www.potrosac.org, neki su ljudi već nasjeli i po nekoliko puta zvali broj 00882138867 ali obećanu nagradu nisu dobili.
Prema dostupnim informacijama ovaj «magični» broj nalazi se na listi MOBILE SATELITE SERVICEA i svi o­ni koji ga pokušavaju nazvati za jednu minutu razgovora platiti će 44 kune + PDV. Dakle, 53,68 kuna za minutu razgovora a obećanu nagradu NIKADA NEĆE DOBITI.

Temeljem kazanoga Društvo «Potrošač» ovom prigodom upozorava sve vlasnike mobitela da ne nasjedaju na ovakve poruke jer se radi o najprozirnijoj prijevari i nečijem pokušaju da na račun lakovjernih na brzinu ostvari pozamašan profit.


Predsjednik Saveza «Potrošač»
Mr. sc. Ilija Rkman
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti