Nema odgode početka nastave

Hrvatska i svijet
17.08.2009 00:00
D. Požarić
1
1
Predsjednica Vlade Jadranka Kosor odlučila je danas da ove godine neće biti odgode početka nastave te najavila da će odmah osnovati međuresornu radnu skupinu koja će detaljno razmotriti taj «dobar prijedlog» i već početkom sljedeće kalendarske godine odlučiti o novom školskom kalendaru, koji će udovoljiti potrebama i obrazovanja i turizma.
- Produljenje sezone i eventualna dobra zarada dobri su argumenti, no procijenili smo da bi na brzinu odgođen početak nastave mnoge roditelje doveo u nezgodnu poziciju, rekla je Kosor u telefonskoj izjavi za Hinu.
Naglasila je da je riječ o prijedlogu turističkih djelatnika, koji je razmotrila kao što razmatra i sve druge prijedloge gospodarstvenika, te da je Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta naložila da analizira argumente za i protiv takvog poteza. «Sada je procijenjeno da bi to u loš položaj dovelo roditelje, a posebno one čija djeca polaze prvi razred i koji su svoje godišnje odmore planirali upravo kako bi to razdoblje mogli provesti sa svojom djecom», objasnila je Kosor.
Ideja o odgodi nastave za tjedan dana u stručnoj je javnosti proglašena prilično nepromišljenom, jer donijeti takvu odluku svega tri tjedna prije početka školske godine remećenje je ravnoteže školskog sustava. (I. ŠESTAN; M. MIJOŠEK)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti