Ne upravljajte vozilom pod utjecajem alkohola!

Crna kronika
18.08.2018 12:52
D. Požarić
Ilustracija (Pixabay)
Ilustracija (Pixabay)
Nakon teške prometne nesreće na Istarskom ipsilonu koju je prouzročila osoba pod utjecajem alkohola, na području Poreča i Rovinja uhićene su dva vozača za koje je utvrđeno da vozilima upravljaju „pod gasom”.
Oko 1 sat na državnoj cesti u Funtani policijski su službenici zaustavili moped Piaggio pulske registarske oznake kojim je 30-godišnjak upravljao pod utjecajem 1.78 promila alkohola i bez važeće vozačke dozvole.
Na državnoj cesti u naselju Putini kod Rovinja oko 17.20 sati policajci su zaustavili Fiat pulske registarske oznake za čijim je upravljačem bio 57-godišnji muškarac. U krvi mu je utvrđen 2,41 promil alkohola, nije bio vezan sigurnosnim pojasom, a tijekom vožnje koristio je i mobilni telefon.
Obojica muškaraca su uhićena i dovedena u policijsku postaju, zaradivši pritom optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
Policijska uprava istarska upozorava vozače da ne upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola te savjetuje vozače koji su konzumirali ili planiraju konzumirati alkohol:
• ako ste u društvu, unaprijed odredite tko će upravljati vozilom i ta osoba neka ne konzumira alkohol,
• ostavite automobil parkiran na propisan način i pješačite,
• koristite javni prijevoz ili usluge taxi prijevoza,
• zamolite nekog trijeznog da vas odveze ili pozovite nekoga da dođe po vas,
• ostanite prespavati do prestanka djelovanja alkohola (pripazite jer ako ste više popili, alkohol ćete imati u organizmu i slijedeće jutro).
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti