Natali Banko srebrna na Europskom prvenstvu u streljaštvu

Lokalno
04.06.2021 15:52
Natali Banko (desno) i Matej Vukoić (lijevo); fotografija: Hrvatski streljački savez
Natali Banko (desno) i Matej Vukoić (lijevo); fotografija: Hrvatski streljački savez
Juniorska reprezentativka Natali Banko osvojila je ovih dana na Europskom prvenstvu u streljaštvu u Osijeku srebrnu medalju u disciplini trap, mješoviti par , u kojoj je nastupila s Matejem Vukoićem iz Zagreba. U ovoj su disciplini sportskog streljaštva trijumfirali juniori iz Italije, dok je treće mjesto pripalo paru iz Velike Britanije.
Banko i Vukoić se, kako saznajemo, medalji nisu nadali, jer su snage odmjeravali s Talijanima, Rusima i Njemcima, tradicionalno vrlo jakima u sportskom streljaštvu. 
-Već smo bili odradili pojedinačna i ekipna natjecanja, i pomalo već razmišljali o odlasku kući nakon sedam dana u Osijeku. Ostalo je još natjecanje mješovitih parova u trapu. Tu je nastupilo 16 parova, vrlo jaka konkurencija, pa se medalji nismo previše nadali. Pucalo se tri serije od po 25 meta, ispričala je Banko u telefonskom razgovoru za Parentium. 
Koncentrirali su se na mete, a u toj je seriji postavila i osobni rekord (69/75). Tek su po završetku zadnje serije, kada su krenule čestitke, shvatili su ušli u finale s Talijanima. "U finalu se pucalo na 50 meta, Talijani su bili bolji, no srebrna medalja je tu. Presretna sam radi toga, puno sam trenirala i spremala se. Dojmovi se još nisu slegli, ovo mi je zadnja godina kao juniorki, pa radost ne može biti veća. Nadam se i budućim dobrim rezultatima u seniorskoj konkurenciji. Također se želim zahvaliti klubu GORD iz Velike Gorice, te trenerima i kolegama iz reprezentacije."
Banko se sportskim streljaštvom bavi od 2015. Pohađala je osnovnu školu u Sv. Lovreču, a potom i ekonomski smjer u Srednjoj školi Mate Balote u Poreču. Zaposlena je u turističkoj agenciji u Poreču. Članica je streljačkog društva GORD iz Velike Gorice. Neko je vrijeme bila učenica Giovannija Cernogorza, olimpijskog pobjednika u disciplini trap u Londonu 2012. Za streljaštvo se zainteresirala uz oca, koji joj je kupio i prvu pušku. Nastupila je na Europskom prvenstvu u Italiji 2016. i na Svjetskom juniorskom kupu 2017., također u Italiji.
Europsko prvenstvo u streljaštvu (EPSO 2021) traje u Osijeku do 6. lipnja. Od otvaranja 23. svibnja okupilo je više od 2300 natjecatelja i službenih osoba iz 56 zemalja. Na pripremi terena za postavljanje infrastrukture bila je angažirana i Hrvatska vojska.
Kako saznajemo od Morisa Popovića iz Istarskog streljačkog saveza, odlične nastupe u dosadašnjem dijelu Europskog prvenstva upisali su hrvatski juniori i seniori u više disciplina sportskog streljaštva. (dm)
4

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti