Nastavljaju se predavanja u Plesnoj sali Svetog Lovreča

Kultura Lokalno
08.02.2024 09:24
kb
Plesna sala Lovreč
Plesna sala Lovreč
Izvor: Općina Sveti Lovreč
Multimedijski centar kreativnosti "Plesna sala Lovreč" najavljuje niz događanja u veljači:
  1. Predavanje o temi "Humanosfera" u suradnji s Znanstveno edukacijskim centrom Višnjan, u subotu, 17.02. u 19 sati. Predavanje o putovanju kroz vrijeme, kao i putovanje čovjeka i organiziranje prostora, vodit će Korado Korlević.
  2. Predavanje "Cantate Domino cantaticum novum" o crkvenoj glazbi, u ponedjeljak, 19.02. u 19:30 sati, koje će održati Lovrečan, student teologije Mateo Antolović. Pričat će o samim korijenima i izvorima liturgijske i sakralne glazbe, njezin razvoj kroz stoljeća te kako je ona oblikovala duše vjernika diljem svijeta.
  3. Predavanje akademika Josipa Bratulića povodom Dana hrvatske glagoljice, u srijedu, 21.02. u 19 sati. Ovaj eminentni profesor i jezikoslovac, rođeni Supetarac, održat će prigodno predavanje, a na kojem će se istaknuti sve ljepote i posebnosti hrvatske glagoljice.
  4. Predavanje "Zidine Svetog Lovreča" arheologa Josipa Višnjića, u četvrtak, 29.02. u 19 sati. Na predavanju će biti riječi o tome kako su zidine "našeg malog mista" zapravo jedan specifikum, svijetli primjer vojne arhitekture na europskoj razini, te koji su bili rezultati analize pronađenih ostataka za vrijeme arheoloških istraživanja u vremenu 2020.-2023.
  5. Predavanje "Uloga roditelja u modernom društvu" psihologinje i psihoterapeutkinje Tine Benčić, u srijedu, 6.03. u 18 sati. Ukazat će kako se uloga i odnos roditelja promijenio kroz (recentnu) prošlost i uskladio s današnjim modernim tekovinama.
  6. Kviz "Ča je ča, reći ću van ja!" povodom Dana žena, samo za žene, u petak, 8.03. s vrijednim nagradama za najbolje ekipe.

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti