Nastavlja se akcija "Svi za Nina"

Istra
25.05.2018 09:37
D. Požarić
1
1
U sklopu manifestacije World Challenge Day, koja se održava 30. svibnja, u Novigradu će se nastaviti humanitarna akcija „Svi za Nina”.
World Challenge Day je projekt koji je inicirala međunarodna sportska organizacija TAFISA i prvi put je organiziran 1990. godine te je od tada diljem svijeta stekao veliku popularnost. Cilj je uključiti u natjecanje čim veći broj članova i članica neke zajednice, te ostvariti veći postotak sudionika od grada suparnika. Novigrad u WCD-u sudjeluje treću godinu zaredom s još bogatijim i uzbudljivijim programom. Sportske aktivnosti traju cijeli dan, a započinju jutarnjim programom koji će se odvijati u novigradskim vrtićima i školama. Središnji dio događanja odvijat će se na glavnom gradskom trgu od 16 sati. U bogatom programu sudjelovat će gotovo svi sportski klubovi, udruge i pojedinci koji se bave sportom u Novigradu.
Posebno je važno naglasiti da i ove godine novigradski World Challenge Day poprima humanitarni karakter. Večernji program, koji kreće od 20 sati, bit će organiziran u sklopu humanitarne akcije „Svi za Nina“. Nastupit će grupe Febra i Sharps, a sav prihod ide u svrhu liječenja, oporavka i općenitog poboljšanja kvalitete života Nina Beletića.
Nino ima 31 godinu i bori se s teškom bolešću. Nakon prvotnog grčenja mišića ruku prije tri godine i obilnih pretraga (Pula, Rijeka, Zagreb, inozemstvo) dijagnosticirana mu je amiotrofična lateralna skleroza. Skraćeno, ALS ili Lou Gehrigova bolest pripada grupi neuroloških bolesti, a zahvaća gornje i donje motorne neurone. Riječ je o rijetkoj bolesti koja ima brz progresivan tijek i zahtijeva eksperimentalno liječenje, a sam je tretman izrazito skup.
Humanitarnu su akciju inicirali Ninovi prijatelji i njegovi najbliži. Cilj je prikupiti što više sredstava i na taj način olakšati Ninovu svakodnevnicu te općenito poboljšati kvalitetu života. Uz odgovarajući tretman potreban je i neprestani nadzor. Trenutno o Ninu brinu najbliži, a posebno mu je otežano kretanje, govor te bilo kakav rad ekstremitetima.
Humanitarna akcija traje tri mjeseca, zaključno do 10. srpnja. Tko želi donirati novac može to učiniti uplatom na račun IBAN HR6923800063120043498, IKB UMAG, Primatelj: Ksenija Radujko – humanitarni račun akcije Svi za Nina, opis plaćanja: Donacija. (dp)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti