Nastavak suradnje Poreča i Vinkovaca

Lokalno
26.11.2018 07:23
D. Požarić
1
1
Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić održao je povodom proslave dana zaštitnika grada – Sv. Maura prijem za gradonačelnika Vinkovaca Ivana Bosančića. Dva su grada, naime, od 2011. godine potpisnici Sporazuma o partnerstvu i suradnji, prvenstveno na području programa za zdravlje građana, koje vrlo uspješno provode institucije Zdravih gradova u oba grada.
Kako bi se kvalitetna suradnja dodatno ojačala i na području komunalnih i EU projekata, održan je sastanak na kojem su, uz gradonačelnika Peršurića sudjelovali i njegov zamjenik Elio Štifanić, predsjednik Gradskog vijeća Adriano Jakus, ravnateljica Zdravog grada Poreč Nataša Basanić Čuš, pročelnica UO za opću upravu i gospodarstvo Morena Mičetić-Fabić i dip.soc.ped. Tihana Mikulčić, koja je nabrojala već postojeće projektne suradnje poput održavanja Zdravog urbanog planiranja u sklopu Motovunske škole zdravlja, ali i postojeće kapacitete te programske i stručne resurse koji će moći koristiti u daljnjoj suradnji.
- Kao gradovi koji se susreću sa sličnim problematikama, moramo surađivati da bi od naših sredina učinili mjesta još kvalitetnija za život. Kako s Vinkovcima već imamo vrlo dobru suradnju na projektima za zdravlje, prijedlog je da tu suradnju nastavimo i kroz EU projekte kojima bismo pristupili kao partneri, a tiču se komunalne infrastrukture, kulture, obrazovanja, rekao je gradonačelnik Peršurić. Bosančić je, zajedno s vinkovačkim pročelnikom za komunalno gospodarstvo i uređenje grada Daliborom Šandrkom i Marinom Domaćinović iz Agencije za razvoj i investicije Grada Vinkovaca d.o.o., zahvalio Poreču na kvalitetnoj inicijativi, napomenuvši kako uz suradnju na razvijanju komunalne infrastrukture i EU projekata, postoj i želja za plasiranjem domaćih svježih i gotovih proizvoda u sklopu određenih akcija, na čemu će ova dva grada odmah početi i raditi. (Grad Poreč/dp)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti