Nastavak razvoja uspješnog projekta - rukometaši 'Poreča' započeli pripreme za proljetnu polusezonu

Sport
07.01.2009 00:00
D. Požarić
NAJAVILI IGRAČIMA NAPORAN RAD - Željko Zovko i Vladimir Brčić, novi trener 'Poreča' i njegov pomoćnik
NAJAVILI IGRAČIMA NAPORAN RAD - Željko Zovko i Vladimir Brčić, novi trener 'Poreča' i njegov pomoćnik
POREČ - I dok je za mnoge u Hrvatskoj ponedjeljak bio neradan dan uz primjenu čuvenog »mosta« kojim se spojio vikend i jučerašnji blagdan Sveta tri kralja, rukometaši »Poreča« upravo su prvoga dana ovoga tjedna zaključili svoj kratki, dvotjedni zimski odmor i okupili se u dvorani SRC »Veli Jože« na početku priprema za proljetnu polusezonu. Na radnom sastanku, pred prvi trening, igračima se obratio direktor kluba Roland Fable koji im je, uz uobičajene pozdrave i čestitke, predstavio i novi stručni stožer koji čine trener Željko Zovko i njegov pomoćnik Vladimir Brčić, uz koje je na okupljanju nazočan bio i tehniko momčadi Dario Corazza.
- Moj prethodnik na klupi »Poreča«, Saša Ilić, stvarao je zajedno s vama proteklih sezona jedan kvalitetan projekt, a na meni je sada da, također, zajedno s vama taj projekt nastavim jednako kvalitetno razvijati i da dovedemo klub tamo gdje mu je po rejtingu i mjesto, a to je vrh hrvatskog rukometa i ponovni izlazak u Europu, rekao je u svom prvom obraćanju igračima trener Zovko.
Novi je trener tijekom priprema najavio puno napornog rada, ali i uživanja u radu. Što se tiče samog plana, u prvom tjednu kombinirati će se rad u teretani i treninzi na otvorenom s dosta trčanja po prirodi te rad u dvorani. U nedjelju bi momčad prvi puta trebala izaći na teren nove porečke sportske dvorane Žatika i odigrati s reprezentacijom Brazila pripremnu utakmicu zatvorenu za javnost, dok bi se u utorak s istim suparnikom trebala ogledati još jednom u susretu otvorenom za javnost.
Što se igračkog kadra tiče, na prvom se treningu okupilo očekivanih 13 igrača među kojima i povratnik iz »Buja 53«, vratar Marko Rudonjić. Osim njega, od dosadašnjih klupskih snaga prvom su se treningu odazvali vratar Stevanović te Špehar, Mataija, Perhat, Lovrinović, Turković, Banić, Galijot, Rađaković, Gorenac, Gruičić i Sever. Opravdano su izostali Krešimir Maraković zbog bolesti koji će se, prema riječima trenera, do kraja ovoga tjedna definitivno izjasniti o ostanku ili odlasku iz »Poreča« te vratar Željko Hornjak čije se priključenje momčadi očekuje predstojećeg vikenda. Povratkom u klub Rudonjića, Hornjak će se u nastavku sezone više moći posvetiti i poslu zbog kojega je primarno ljetos i došao u Poreč - treniranju vratara. Momčadi će se, prema najavi Zovka, tijekom priprema iz druge momčadi kluba priključiti tri nadarena kadeta Thoss, Radošić i Čorić. Klub su u odnosu na jesen napustili Ivan Vrkljan (Arena Jadrograd, Pula) i Stevan Popov (Umag), a na okupljanju očekivano nije bilo Tomislava Matoševića koji, ipak, još nije potvrdio definitivan odlazak u Libanon.
K. KLARIĆ
Mataija počeo vježbati
Suigračima se nakon tri i pol mjeseca pauze, na početku zimskih priprema priključio Vedran Mataija koji je u rujnu prošle godine doživio težu prometnu nesreću i pretrpio ozljede koje su ga na duže vrijeme odvojile od parketa. No, povratak Mataije rukometu, ipak, ne treba očekivati od samog početka drugog dijela sezone. Kako nam je sam Vedran rekao, bez ikakvih poteškoća može odrađivati sve trkačke dionice i vježbe vezane uz rad nogu. Međutim, rame desne, šuterske, ruke i dalje mu zadaje probleme. Za desetak dana liječnici su mu zakazali kontrolu nakon koje će odlučiti hoće li Mataija eventualno na operativni zahvat problematičnog ramena. U svakom slučaju i ako do operacije ne dođe u najoptimističnijoj varijanti Vedran bi mogao zaigrati tek polovicom ožujka.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti