Nakon 5 godina nepravomoćno osuđeni za prodaju mefedrona

Crna kronika
06.11.2015 09:27
D. Požarić
Predmeti zaplijenjeni od osumnjičenika nakon simuliranog otkupa mefedrona (Arhiva GI)
Predmeti zaplijenjeni od osumnjičenika nakon simuliranog otkupa mefedrona (Arhiva GI)
Puljaninu Ivanu Brajkoviću (35), koji je proveo dvije godine u pritvoru tijekom istrage i suđenja zbog prodaje mefedrona, kolokvijalnih naziva "mijau mijau" i "mad cat" koje se najprije vodilo na Županijskom, a, nakon izmjene zakona, na Općinskom sudu u Puli, taj je sud nepravomoćno izrekao osudu na dvije godine zatvora.
Alenu Cerinu (29), koji je od Brajkovića u više navrata kupovao mefedron i prodavao ga nepoznatim osobama u Puli, Poreču, Rovinju i Rijeci, također je izrečena zatvorska kazna u trajanju od dvije godine, ali i on je dvije godine bio pritvoren zbog ovog predmeta pa mu, izrečena osuda "pokriva" period koji je već proveo iza rešetaka.
Brajkovićevoj bivšoj supruzi Korini Žepini Brajković (31) je zbog pomaganja u nabavci i prodaji mefedrona dosuđena godina dana zatvora, ali joj je zamijenjena radom za opće dobro na slobodi. Ista je kazna izrečena i Puljaninu Darku Bulatoviću (29) za jedno produljeno kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, počinjeno s Brajkovićem, te je i njemu zamijenjena radom za opće dobro na slobodi.
Brajković je, naime, proglašen krivim za dva produljena kaznena djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama koja je počinio zajedno s Bulatovićem i bivšom suprugom u ljeto 2010. godine kada je za 12.000 kuna kupio dva kilograma mefedrona koji su 10. rujna prodali prikrivenom istražitelju. Prodaju prvog kilograma mefedrona obavili su tako što je u isto vrijeme toga dana Brajković kod trgovačkog centra Bricostore od prikrivenog istražitelja preuzeo 15.000 kuna, a Bulatović u Kauflandu drugom prikrivenom istražitelju predao paket s drogom.
Dvadeset dana kasnije prodali su prikrivenom istražitelju i drugi kilogram mefedrona, za isti iznos, a tada je paket s drogom Bulatoviću predala Brajkovićeva supruga. Ona je tada također pomogla u prodaji manje količine droge 2C-I i MDPV, koja je bila skrivena u sintesajzeru. Paketiće je predala suprugu, a ovaj ih je dao prikrivenom istražitelju. (Marica KOŠTA)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti