Najbolji rock albumi u 2012. po izboru Balkanrocka

Mozaik
18.12.2012 21:54
D. Požarić
Balkanrock Dogmin album
Balkanrock Dogmin album
Rock kritičari s web-stranice Balkanrock izabrali su 40 najboljih albuma u protekloj godini, a na popisu su i dva albuma istarskih glazbenika, i to "Error.spam" pulske grupe Dogma te "Horizont" umaške Manntre. Na listi su još, između ostalog, "Kundera" Urbana & 4, "Mein kapital" Damira Avdića, "Evo je banja" Goribora, "Još" Svadbasa, "Dobrodošli na okean" Repetitora, "Daljina, dim i prašina" Bajage i Instruktora, "Siromašni i bogati" grupe XAXAXA, "ST.llness" istoimenog benda, "Praštam" Nevernih beba…
Za "Error.spam" kaže se da je u pitanju sjajno opuštajuće izdanje. Ističe se da Dogma na ovom albumu dovodi pregršt gostiju, koji pomažu da samo izdanje bude što raznovrsnije odnosno bogatije, jer se album ipak drži okvira indie popa i rocka s povremenim rap momentima. "Kada se cijeloj kombinaciji doda dječji zbor, logično je da se muzičke granice šire, a na nekim pjesmama se osjećaju elementi funka, pa čak i jazza", piše u objašnjenju.
Za Manntru se pak kaže da su iskoristili sve prednosti društvenih mreža i promovirali se čim su snimili prvu pjesmu "Kiša", nakon čega su naišli na odlične reakcije publike. Čekanje na prvi album "Horizont" se isplatilo, jer je po riječima glazbenih kritičara s Balkanrocka, trojac napravio odličan posao spojivši energični rock, etno-zvukove i izvrstan muški i ženski vokal, iako s nešto slabijim tekstovima, stoji u opisu. (M. RADIĆ)

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti