Najbolji kolači G. Baissero i V. Cernogoraz

Istra
14.12.2015 13:30
D. Požarić
Božićni sajam u Brtonigli (A. DAGOSTIN)
Božićni sajam u Brtonigli (A. DAGOSTIN)
Proteklog je vikenda u Brtonigli održan tradicionalni deveti božićni sajam u zgradi budućeg Muzeja vina i seljačkog stvaralaštva.
Na dvodnevnom sajmu sudjelovalo je više od 25 izlagača, a posjetitelji su mogli razgledati i kupiti tradicionalne lokalne proizvode: od vina, maslinovog ulja, meda, čaja, sira, suhog voća, domaćih kolača do božićnih jelki, ili pak raznovrsnih i originalnih božićnih ukrasa, rukotvorina i ideja za poklone za nadolazeće blagdane.
Bogata je bila i gastro ponuda, pa su se posjetitelji mogli zagrijati kuhanim vinom, pečenim kestenima, fritulama te gljivarskim kotlićem koji su pripremili članovi Društva gljivara Boletus.
U okviru dječjeg zabavnog programa stigao je Djed Mraz s magarcima, održana je dječja zabavna božićna tombola uz slatke nagrade, dok je najmlađe posjetitelje razveselio Magic Leon Show.
Drugog dana sajma održano je natjecanje u pripremi kolača "Gara dei dolci" u kojem je sudjelovalo trinaest domaćica koje su svojim raznovrsnim delicijama tročlanoj komisiji zadali "slatke muke".
Ocjenjivačka komisija u sastavu Marinela Bibalo, Doriano Labinjan i Tullio Fernetich odlučila je ove godine za najljepši kolač nagraditi Giuliju Baissero iz Buja te Veronicu Cernogoraz iz Novigrada za najukusniji kolač. (A. DAGOSTIN)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti