Najavljeni 18. Dani meda u Pazinu: Izložbe, predavanja, degustacije, prodaja pčelarske opreme, popusti trgovaca i ugostitelja

Istra
13.02.2024 13:00
D. Požarić
Najava - Dani meda 2024.
Najava - Dani meda 2024.
Izvor: Grad Pazin
Gradonačelnica Grada Pazina Suzana Jašić, pročelnik Ezio Pinzan te predsjednik Udruge pčelara LIPA Tonči Ferenčić najavili su danas 18. Dane meda koji će se u Pazinu održati krajem sljedećeg tjedna, točnije 23. i 24. veljače 2024. godine u pazinskoj školsko-gradskoj sportskoj dvorani.
Značajnu međunarodnu manifestaciju koja ove godine postaje punoljetna, tradicionalno  organizira Udruga pčelara LIPA iz Pazina.

Pazinski med dio imidža Pazina

Prema riječima gradonačelnice Jašić, Dani meda rezultat su uključivanja i suradnje velikog boja subjekata, no prije svega uloženog napora pazinske Udruge pčelara LIPA koja je prepoznala važnost očuvanja, promocije i razvoja kulture bavljenja pčelarstvom.
Naglasila je i kako je zahvaljujući ovoj manifestaciji, pazinski med danas brend i dio imidža Pazina. Pored prodajno – izložbenog dijela, na kojem svoje pčelarske proizvode i pčelarsku opremu nudi preko osamdeset izlagača, središnja pčelarska manifestacija u Istri, koju posjeti preko 20 tisuća posjetitelja iz svih krajeva Hrvatske i susjednih zemalja, značajna je i po svojim stručnim i edukativnim predavanjima koji se odvijaju tijekom dva dana. Na Danima meda sudjeluju tako i brojni stručnjaci koji za sudionike organiziraju strukova predavanja o važnosti pčelarstva i očuvanja prirode, a također, sve više je gostiju iz škola i dječjih vrtića koji na Danima meda uče o korisnosti i ljekovitosti meda i mednih proizvoda.

Dani meda i trendovi u svijetu

Da su Dani meda brend i najznačajnija manifestacija u Istri koja promovira pčele i pčelarstvo naglasio je i Ezio Pinzan. Zahvaljujući se Udruzi i Gradu Pazinu kao domaćinu, dodao je i kako manifestacija, pored prodajno - izložbenog dijela ima i ostale aktivnosti koji su trend u svijetu, naglasivši pritom zanimljiva tematska predavanja i posebno edukaciju najmlađih te budućih pčelara pred kojima su izazovi novog doba kojima treba znat doskočiti.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti