Najavljena rukometna događanja i investicije u nogometnu infrastrukturu u Umagu

Istra
13.01.2013 13:50
D. Požarić
Željko Kukurin, Davor Šuker i Vili Basanesse
Željko Kukurin, Davor Šuker i Vili Basanesse
Svoju poziciju grada sporta Umag je potvrdio zanimljivim događanjima koja su obilježila početak nove godine. Pripreme hrvatske muške rukometne reprezentacije i održavanje zimskog kampa Hrvatskog nogometnog saveza bile su prigode za susret vodećih ljudi grada i Istraturista s čelnicima tih saveza kojima su predstavljena ulaganja i planovi na području razvoja sportske infrastrukture potrebne za razvoj pred i post sezone u Umagu i okolici.
Tako su gradonačelnik Grada Umaga Vili Basanesse i predsjednik Uprave Istraturista Željko Kukurin u prigodnom razgovoru informirali predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Davora Šukera o novim investicijama u nogometnu infrastrukturu. Trenutačno se u Umagu uređuje novo nogometno igralište u koje će Istraturist uložiti više 3 milijuna kuna. Novo nogometno igralište bit će dio budućeg nogometnog kampusa Stella Maris koje će u konačnici imati 5 nogometnih terena, od kojih dva s umjetnom travom te će time Umag postati idealan centar za nogometne pripreme.
Pohvale su stigle i od Zorislava Srebrića, direktor svih selekcija HNS-a koji je na druženju s okupljenim medijima istaknuo: „Nije slučajno Umag naša tradicionalna baza, i ovom prilikom ističemo izvrsnu suradnju s ovdašnjim strukturama, gradskim, nogometnim i turističkim. Tu uistinu imamo sve što nam je potrebno, što je razlog da se uvijek vraćamo“.
Hrvatski nogometni savez 23. godinu zaredom organizira zimski trening kamp, posljednjih nekoliko godina redovito u Umagu. Osim četiri izabrane vrste - U-15, U-16, U-17 i U-18, zimski kamp ugošćuje i polaznike nogometne akademije HNS-a.
Hrvatska je muška rukometna reprezentacija provela prvi tjedan 2013. u Umagu na završnim pripremama za Svjetsko prvenstvo koje počinje u Španjolskoj 12. siječnja. Reprezentativci i stručni stožer HRS-a bili su smješteni u hotelu Sol Garden Istra gdje su koristili sve potrebne sportske sadržaje koje hotel nudi. Dolazak rukometne reprezentacije u Umag omogućen je pod pokroviteljstvom Grada Umaga, uz suradnju sa Zajednicom sportskih udruga općine Umag, kao i rukometnih djelatnika muškog i ženskog rukometnog kluba.
Dolazak HRS-a bio je prigoda za najavu Rukometnog proljeće u Umagu, koje će se održati od 6. do 12. svibnja te će okupiti čak 1 500 ponajboljih hrvatskih igračica i igrača u kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj konkurenciji, kao i njihovih trenera te ostalih sportskih djelatnika. Turnir će se održati u 4 dvorane na području Umaga, dok će sudionici biti smješteni u objektima Istraturista. Tjedan objedinjava sve završnice kadetskih prvenstava Hrvatske te polufinala i finala Kupa Hrvatske u muškoj i ženskoj kategoriji.
Važnost organiziranih i najavljenih rukometnih i nogometnih događanja u Umagu, a koja su rezultat ulaganja u sportsku infrastrukturu, najbolje se očituje kroz činjenicu kako će ona u prvoj polovici 2013. donijeti procijenjeno više od 16 000 noćenja, stoji u priopćenju iz Istraturista
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti