Najavljena biciklistička utrka Istrian Spring Trophies: Poreč Trophy starta u nedjelju

Sport
03.03.2021 10:49
1
1
Jučer su u Gradskoj vijećnici Grada Umaga predstavljene tri profesionalne biciklističke utrke koje se do 14. ožujka pod nazivom Istrian Spring Trophies održavaju diljem Istre.
Istrian spring Trophies čine tri utrke: Umag Trophy koji se održava danas u 11 sati, ukupne duljine 154 kilometra, odnosno sedam krugova po 22 km. Nakon Trofeja Umag, 07. ožujka održat će se druga jednodnevna utrka Poreč Trophy sa startom u Poreču, a ciljem u Taru, dok će se četverodnevna utrka Istrian Spring Trophy, Istarsko proljeće, održati od 11. do 14. ožujka.
– Ono što nam je donijela korona jest natjecanje bez publike, no i s ovako organiziranim Istrian Spring Trophiesima – Istra je popunila kapacitet od 5 000 noćenja, što je odlična brojka ako znamo da su mjere kod nas tek u početnim fazama popuštanja, istaknuo je Ivan Črnjarić, direktor Istrian Spring Trophiesa koji je osobito naglasio kako se ovogodišnje utrke i simbolično oslanjaju na proljeće kao glasnika onoga što svi iščekujemo – povratka nešto normalnijem životu.
Organizator ovih utrka je jedini profesionalni biciklistički klub u Hrvatskoj „Meridiana Kamen Team“ koji je uspio je okupiti više od 170 biciklista iz 16 zemalja poput Kazahstana, Japana, SAD-a, Njemačke, Švicarske i drugih, podijeljenih u 29 timova, od kojih samo jedan tim ne nastupa na sve tri utrke, a među timovima se nalaze čak 3 Pro Teama, od kojih dva nastupaju na jednom od najjačih svjetskih profesionalnih biciklističkih natjecanja Giro d'Italia 2021.
– Rano proljeće u našem kraju biciklistima je odličan početak sportske sezone, a na jedan način možemo reći i da ovo događanje otvara i turističku predsezonu u Istri, izjavio je Ivica Gržinić, sportski direktor utrka i te idejni začetnik projekta.
Kako je najavio danas Ivica Gržinić, sportski direktor utrka, ali i više od toga, jedan od pronositelja profesionalnog biciklizma u Hrvatskoj te idejni začetnik projekta, utrke su to dugoga staža održavanja: - Tradicija nam je draga, ali i važna. Biciklisti vole dolaziti u Istru. Naime, rano proljeće u našem kraju biciklistima je odličan početak sportske sezone, a na jedan način možemo reći i da ovo događanje otvara i turističku predsezonu u Istri.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti